ŞİMŞEK AVRUPA’YA VEDA ETTİ: 5-4

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Jose Luis Munuera Montera (**), Inigo Prieto (**), Antonio Martinez Moreno (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***) (Dk.60 Goran Karacic ***), Jonas Svensson (***), Kevin Rodrigues (***), Semih Güler (***) (Dk.88 Jovan Manev ***), Andreaw Gravillon (***), Younes Belhanda (***), Yusuf Erdoğan (***) (Dk.46 Babajide David Akintola ***), Benjamin Stambouli (***), Emre Akbaba (***) (Dk.73 Badou Ndiaye ***), Yusuf Sarı (***), Cherif Ndiaye (***) (Dk.88 M’baye Niang ***)

KRC GENK: Maarten Vandevoordt (**), Daniel Munoz (**), Mujaid Sadick (**), Mark McKenzie (**), Patrik Hrosovsky (**) (Dk.68 Bryan Heynen **), Joris Kayembe (**) (Dk.68 Gerardo Arteaga **), Yiro Sor (**) (Dk.68 Tolu Arokodare **), Alieu Fadera (**) (Dk.51 Christopher Baah **) Luca Oyen (**) (Dk.114 Aziz Quattara Mohammed **), Matias Galarza (**), Bilal El Khannouss (**) (Dk.94 Anouar Alit El Hadj **)

GOLLER: Dk.45+9 Cherif Ndiaye (Penaltıdan) (Yukatel Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Emre Akbaba, Younes Belhanda, Kevin Rodrigues, Benjamin Stamboli (Yukatel Adana Demirspor), Alieu Fadera, Tolu Arokodare  (KRC Genk)

 

UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçı 2-1 kaybeden Yukatel Adana Demirspor, rövanş maçının uzatma dakikalarına 1-0 önde gitti. Mavi-Lacivertliler özellikle ilk yarıda birçok gol pozisyona girse de bundan faydalanamadılar. 45-9.dakikada kazanılan penaltı atışını Cherif Ndiaye filelerle buluşturdu ve ilk yarı bu sonuçla bitti.

İkinci yarıya Yusuf Erdoğan’ın yerine Babajide David Akintola’yı oyuna alarak başlayan Mavi-Lacivertliler, bir türlü istenilen ikinci golü bulamadı. Hatta maçın uzatma bölümlerinde rakibinin ataklarına maruz kaldı. Defans oyuncuları ve Ertaç’ın yerine oyuna giren Goran Karacic’in başarılı performansları Genk ileri uç elemanlarına gol fırsatı vermeyince maç ta uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk bölümünde her iki ekip tehlikeli ataklar geliştirse de istedikleri golü bulamadılar ve ikinci uzatma bölümüne gidildi. Uzatmaların ikinci bölümünde de gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında Yukatel Adana Demirspor’da Younes Belhanda penaltıyı kaçırınca takımını turdan etti ve Avrupa’ya veda etti.

Yukatel Adana Demirspor, kulüp tarihinde ilk kez mücadele ettiği Avrupa arenasında UEFA Konferans Ligi elemelerinde ilk iki elemeyi geçerek play-off maçında Belçika’nın KRC Genk takımına Adana’daki rövanş maçında seri penaltı atışlarıyla 5-4 mağlup olarak Avrupa veda etti.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı ve istekli başlayan taraf Yukatel Adana Demirspor oldu. İlk 15 dakikada gollük pozisyonlar yakalasa da bunları ileri uçtaki futbolcular değerlendiremedi.

11.dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor’un sağ kanattan gelişen atağında Yusuf Sarı’nın yaptığı orta savunmaya çarpıp az farkla üstten dışarıya çıktı.

17.dakikada Adana Demirspor Cherif Ndiaye ile öne geçse de pozisyonun incelenmesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

21.dakikada gelişen Genk atağında Sor’a atılan pasta Gravillon araya girdi ve top dışarıya çıktı.

26.dakikada Alieu Fadera, Kevin Rodrigues’e yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

30.dakikada Yukatel Adana Demirspor Yusuf Sarı’yla gole yaklaştı. Yusuf Sarı’nın şutu az farkla dışarıya çıktı.

41.dakikada Mavi-Lacivertliler’de Yusuf Sarı ceza sahasında yer kaldı ve penaltı bekledi, ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

45+8.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. 45+9.dakikada topun başına geçen Cherif Ndiaye düzgün bir vuruşla topu Genk ağlarıyla buluşturdu ve durumu 1-0 yaptı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucu oldu.

İkinci yarıya Yukatel Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, Yusuf Erdoğan’ın yerine Babajide David Akintola’yı alarak başladı.

60.dakikada Yukatel Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir rakibiyle girdiği ikili mücadelede maça devam edemedi ve yerini Goran Karacic’e bıraktı.

64.dakikada Yukatel Adana Demirspor önce Babajide Akintola’nın çektiği şut ile gol aradı, ardından bu sefer Emre Akbaba tarafının çektiği şutlarda istediği gole ulaşamadı.

66.dakikada Genk penaltı kazandı. Ancak yapılan VAR incelemesinin ardından penaltı iptal edildi.

68.dakikada Genk Teknik Direktörü üç oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale etti. Yiro Sor’un yerine Tolu Arokodare, Joris Kayembe’nin yerine Gerardo Arteaga ve Patrik Hrosovsky’nin yerine de Bryan Heynen’i oyuna dahil etti.

73.dakikada Mavi-Lacivertliler’de üçüncü oyuncu değişikliği Emre Akbaba’nın yerine Badou Ndiaye girerek yapıldı.

80.dakikada sakatlanan Semih Güler korkutsa da tedavisi yapıldıktan sonra tekrar oyuna dahil oldu.

83.dakikada konuk ekip Genk iki kez golle burun buruna geldi. Önce Christopher Bonsu Beah, daha sonra Toluwalase Emanuel Arokodare gol pozisyonundan yararlanamadılar.

88.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Cherif Ndiaye’nin yerine M’baye Niang, 8.dakika önce sakatlık geçiren Semih Güler’in yerine de Jovan Manev oyuna giren isimler oldu.

Maçın dördüncü hakemi 2.devre sonuna 11 dakika ekelneceğini gösteren tabelayı kaldırdı.

90+7.dakikada Genk takımından Luca Oyen’in çektiği şut auta gitti.  Bu pozisyondan bir dakika sonra yine Genk takımından Bilal el Khannouss’un şutu bu sefer defans tarafından önlendi.

90+9.dakikada Genk takımı yine Adana Demirspor kalesini yokladı. Tolu Arokodare’nin çektiği şut üst direkten auta çıktı.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta uzatmalara gitti.

Maçın uzatma devresinin ilk yarısı hakemin düdüğü ile başladı. Uzatmalara konuk ekip Genk daha atak başladı.

92.dakikada Luca Oyen’in çektiği şutu kaleci Goran Karacic önleyerek gole izin vermedi.

99.dakikada Yukatel Adana Demirspor’da David Akintola sakatlandı. Sağlık ekibi bu oyuncunun tedavisini yaptı.  Bu oyuncunun tedavisi yapıldıktan sonra tekrar sahaya döndü.

103.dakikada Genk takımı sağ kanattan geliştirdiği ataklarla Yukatel Adana Demirspor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Uzatma bölümünün ilk bölümünde sonuç değişmedi ve ikinci uzatma dakikaları başladı.

108.dakikada Genk kazandığı korner atışından Anouar Ait El Hadj tarafından yararlanamadı.

114.dakikada Genk takımından Christopher Bonsu Baah kaleyi yoksala da isabet sağlayamadı. Aynı dakikada Genk takımında Luca Oyen’in yerine Aziz Quattara Mohammed oyuna giren isim oldu.

117.dakikada gelişen Yukatel Adana Demirspor atağında Younes Belhanda’nın çektiği şutu Genk savunması önledi.

90 dakikanın ardından uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmadı ve maç penaltılara kaldı.

Seri penaltı atışlarına Yukatel Adana Demirspor’un vuruşuyla başladı.

Mavi-Lacivertliler, M’baye Niagn ilk penaltı atışını gole çevirdi. Genk takımında da Bryan Heynen topu ağlara göndererek penaltıda durumu eşitledi.

İkinci penaltıları Adana Demirspor adına Benjamin Stambouli gole çevirirken, Genk adına Christdopher Bonsu Baah da topu filelere gönderdi.

Üçüncü penaltılarda Younes Belhanda Adana Demirspor adına penaltıyı kaçırırken, Genk adına da Anouar Ait El Hadj topu filelere göndererek takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti.

Dördüncü penaltı atışlarında Adana Demirspor adına Yusuf Sarı topu filelere gönderdi. Genk takımında ise aziz Quattara Mohammed topu filelere göndererek üstünlüklerini devam ettirdi.

Son penaltı atışını Adana Demirspor’da David Akintola topu filelere gönderdi. Genk te ise Ammanuel Toluwalase Arokodare penaltıyı gole çevirerek  durumu 5-4’e getirdi ve turu geçen taraf oldu. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor