ŞİMŞEK DEPLASMANDA GALİBİYETİ UNUTTU!

Trendyol Süper Lig’in 20.haftasında Adana Demirspor, deplasmanda Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup oldu. Maç öncecsinde Rize’de karlı hava etkisini gösterirken oyuncular sahada sık sık zor anlar yaşadı. Özellikle zeminin ağırlaşmasıyla top sürmede ve pozisyona girmede sıkıntılı zamanlar geçirdi.

Adana Demirspor, son 10 karşılaşmada sadece bir kez galip gelebildi. Mavi-Lacivertiller’in son galibiyeti 2-1’lik Bitexen Antalyaspor maçı. Adana Demirspor, 2019-2020 sezonunda 2.hafta ile 12.hafta arasında oynadığı 10 karşılaşmada 6 beraberlik, 3 mağlubiyet alırken, sahadan sadece 1 kez galip ayrılmıştı. Mavi-Lacivertliler, 5 yıl sonra 2023-24 sezonunda da aynı kötü seriyi yaşadı. Sezona Avrupa Kupalarında ön eleme maçları oynayarak başlayan ve gösterdiği performans ile gruplara kalmayı penaltı atışları ile kaçıran Adana Demirspor, ligde ise hedefini ilk 3 olarak belirledi.

Sezona 13 Ağustos tarihinde Çaykur Rizespor maçı ile başlayan Mavi-Lacivertli takım karşılaşmayı 2-1’lik skorla kazandı. İlerleyen haftalarda işlerin yolunda gitmemesi ile teknik direktör Kluivert ile yollarını ayıran Adana Demirspor’da henüz ilk devre bitmeden bir çok önemli isimle yollar ayrıldı ve ödeme sıkıntılarının olduğu gün yüzüne çıktı.

Ligin ilk haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının üzerinden tam 5 geçtikten sonra, Adana Demirspor ikinci devrenin ilk maçına çıktı. Sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılan Mavi-Lacivertlilerde takımdaki isimlerin ne kadar değiştiği ve kadro kalitesinin düştüğü görüldü.

13 Ağustos’ta Rizespor maçına, Ertaç Özbir, Svensson, Semih Güler, Gravillon, Rodrigues, Stambouli, Emre Akbaba, Yusuf Sarı, Belhanda, Nani ve Cherif Ndiaye 11’i ile başlayan Adana Demirspor’da 5 ay sonra oynanan ikinci Rizespor maçında ilk 11’de sadece Semih Güler, Gravillon, Stambouli ve Emre Akbaba oynadı. Takımda forvetin kalmamasından dolayı da Emre Akbaba forvette görev aldı. İlk maçta ilk 11 kadro değeri 24 milyon Euro olurken, ikinci maçta ise 17 milyon Euro’ya düştüğü görüldü. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor