ŞİMŞEK EMİN ADIMLARLA: 4-1

STAD: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Alpaslan Şen (***), Kerem Yükünç (***), Yakup Bulut (***)

ADANA DEMİRSPOR: Vedat Karakuş (**), Semih Güler (***), Anıl Karaer (***), Okan Alkan (***), Mehmet Uslu (***), Osman Tarık Çamdal (**) (Dk.46 Gökhan İnler **) , Alaatitn Hamza Ok (***), Sedat Şahintürk  (***) (Dk.60 Pa Amat Dibba **), Erkan Zengin (***) (Dk.46 Jokub Kosecki ***), Volkan Şen (**) (Dk.46 Emircan Altıntaş ***), Samed Ali Kaya (**) (Dk.46 Yunus Akgün **)

AFJET AFYONSPOR: Mehmet Doğan  (**), Veli Kızılkaya (*), Emre Tosun (*), Onur Ramazan Toprak (*) (Dk.68 Veysel Karani Ünal ), Mehmet Özdıraz (*) (Dk.86 Yavuz Selim Tek ), Bora Taşdemir (**) (Dk.67 Cihan Özkara ), Seyfettin Anıl Yaşar (*), Yusuf Emre Kasal (*), Ferhan Evren (*), Görkem Güven (*) (Dk.81 Mert Polat Keklik ), Nazmi Candoğan (*)

GOLLER: Dk.15 Erkan Zengin, Dk.40 Sedat Şahintürk, Dk.59 Mehmet Uslu, Dk.76 Emircan Altıntaş (Adana Demirspor), Dk.45+1 Bora Taşdemir (Afjet Afyonspor)

SARI KARTLAR: Nazmi Candoğan, Yusuf  Emre Kasal, Seyfettin Anıl Yaşar, Mehmet Doğan (Afjet Afyonspor)

KIRMIZI KART: dk.63 Veli Kızılkaya (Afjet Afyonspor)

Adana Demirspor, Türkiye Ziraat Kupası 4.tur maçında zayıf rakibi Afjet Afyonspor’u 4-1 gibi farklı skorla yenerek yoluna edim adımlarla ilerliyor.  Mavi-Lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 15.dakikada Erkan Zengin, 40.dakikada Sedat Şahintürk, 59.dakikada Mehmet Uslu ve 76.dakikada Emircan Altıntaş kaydetti. Afjet Afyonspor’un tek golü ise 45+1.dakikada Bora Taşdemir’den geldi. Bu sonuçla Adana Demirspor adını 5.tura yazdırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor maça çok hızlı başladı ve istediği gole 15.dakikada kavuştu. Bu dakikada gelişen Mavi-Lacivertliler kazanılan serbest vuruşu kullanan Erkan Zengin topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-0 yaptı.

39.dakikada Adana Demirspor’un ikinci golü geldi. Erkan Zengin’in sol kanattan ceza sahası içerisinde yaptığı ortaya topla buluşan Sedat Şahintürk düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

İlk yarı bu sonuçla biteceği beklenirken 45+1.dakikada konuk ekip Afjet Afyonspor’u umutlandıran gol geldi. Adana Demirspor ceza sahasına sarkan Bora Taşdemir, kaleci Vedat’ın yanından topu ağlarla buluşturdu ve durumu 2-1’e getirdi. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi yine Adana Demirspor’un üstünlüğüyle başlandı. 59.dakikada Mavi-Lacivertliler serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Mehmet Uslu düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-1

63.dakikada rakibine sert giren Afjet Afyonspor’dan Veli Kızılkaya direk kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve takımın 10.kişi bıraktı.

76.dakikada Adana Demirspor 4.golüne kavuştu. Sol kanattan Kosecki’nin ortasında ceza sahası içerisinde Emircan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 4-1. Bu dakikadan sonra  Mavi-Lacivertliler’in farkı açma çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta Adana Demirspor sahadan 4-1 galip ayrılarak 5.tura çıkan taraf oldu. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor