ŞİMŞEK, FARK YEDİ: 4-1

STAD: Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen (*), Kemal Yılmaz (*), Mustafa Savranlar (*)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır (**), Bruno Peres (**), Marc Batra (**), Vitor Hugo (**), Jens Stryger Larsen (**) (Dk.76 Evren Eren Elmalı *), Doğucan Haspolat (**) (Dk.46 Lazer Markovic **), Manolis Siopis (**) (Dk.76 Edin Visca ***), Abdulkadir Ömür (**), Yusuf Yazıcı (**) (Dk.70 Marek Hamsik **), Enis Bardhi (*) (Dk.59 Umut Bozok *), Maxi Gomez (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Jonas Svensson (***), Mert Çetin (**), Semih Güler (**), Kavin Rodrigues (**), Yusuf Sarı (*) (Dk. 34 Cherif Ndiaye **), Benjamin Stambouli (**) (Dk.87 Fredrik Gulbrandsen *), Badou Ndiaye (***), David Akintola (*) (Dk.34 Jorge Morel **), Emre Akbaba (**) (Dk.75 Furkan Soyalp *), Younes Belhanda (?)

GOLLER: Dk.8 Yusuf Yazıcı, Dk.78 Vitor Hugo, Dk.81 Edin Visca, Dk.90-4 Umut Bozok (Trabzonspor), Dk.45+1 Badou Ndiaye (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Bruno Peres (Trabzonspor), Cherif Ndiaye (Adana Demirspor)

KIRMIZI KART: 22.dakika Younes Belhanda (Adana Demirspor)

 

Adana Demirspor, Trabzonspor karşısında ummadığı bir mağlubiyet aldı: 4-1. Adana Demirspor maça şok bir golle 1-0 yenik başladı. Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Yazıcı’nın golüne engel olamayınca 8.dakikada 1-0 geriye düştü. Bu da yetmiyormuş gibi 22.dakikada rakibine yaptığı sert hareketten dolayı önce sarı kart görüp daha sonra VAR uyarısıyla kırmızı kart gören Younes Belhanda direk kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımı 10 kişi bıraktı. 34.dakikada Teknik Direktör Vincenzo Montella akıllı bir değişiklik yaptı. David Akintola’nın yerine Jorge Morel’i, Yusuf Sarı’nın yerine de Cherif Ndiaye aldı. Bu değişikliğin semerisini 45+1.dakikada Badou Ndiaye’nin golüyle gördü ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıda bambaşka bir Trabzonspor izlendi. Yaptığı değişikliklerle oyuna iyi müdahale eden Orhan Ak takımının kazanmasında başrol oynadı. Uzun sakatlıktan dönen ve 76.dakikada oyuna giren Edin Visca 3 dakika içreisinde bir asist bir gol yaparak takımının kazanmasında büyük rol oynadı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 41’e çıkartırken, Adana Demirspor ise 42 puanda kaldı. Adana Demirspor, Abdullah Bitigen ile çıktığı 9 karşılaşmadan 7.mağlubiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor 2.dakikada gole çok yaklaştı. Emre Akbaba kendisine gönderilen güzel pası kontrol ettikten sonra çektiği şut, kaleci Uğurcan’ın müdahalesiyle kornere gitti.

8.dakikada Trabzonspor’un golü geldi. Yusuf bireysel bir koşuyla ceza sahası içinde buluştuğu topu sağ alt köşeye gönderdi ve kaleci Ertaç Özbir’in bakışları arasında ağlarla buluştu: 1-0

12.dakikada Younes Belhanda, güzel bir hareketin ardından kendisine gönderilen pasın sonucunda topla buluştu. Belhanda’nın gelişine yaptığı vuruş falso alarak az farkla dışarı çıktı.

18.dakikada Abdulkadir Ömür’ün ceza sahasına yaptığı güzel ortadan hiçbir takımı yararlanamayınca Adana Demirspor defansı topu kornere gönderdi.

22.dakikada Adana Demirspor’dan Younes Belhanda VAR uyarısıyla kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

30.dakikada Adana Demirspor’dan Yusuf  Sarı’yla gerçekleştirdiği atakta bu futbolcunun kötü ortası dolayısıyla bu pozisyondan da yararlanamadılar.

33.dakikada Emre Akbaba’nın pasında topla ceza sahasında buluşan Jonas Sevensson’un vuruşu defanstan dönerek kaleci Uğurcan’da kaldı.

34.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Yusuf Sarı’nın yerine Cherif Ndiaye, David Akintola’nın yerine de Jorge Morel oyuna dahil oldu.

42.dakikada Adana Demirspor Emre Akbaba’nın çektiği şutunu Uğurcan Çakır harika bir kurtarışla topu kornere gönderdi. Emre Akbaba’nın kullandığı korner atışında Papa Alioune Ndiaye’nin kafa vuruşu auta gitti.

İlk yarıya 5 dakika uzatma gösterildi.  45+1.dakikada Adana Demirsporun golü geldi. Jonas Svensson’un asistini çok iyi değerlendiren Badou Ndiaye topu ağlarla buluşturarak durumu 1-1 yaptı.  Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu değişikliği başlıyor. Doğucan Haspolat’ın yerine Lazer Markovic’i oyuna dahil oldu.

56.dakikada Adana Demirspor’dan Jonas Svensson’un çektiği şut az farkla auta çıktı.

59.dakikada Trabzonspor’da Enis Bardhi oyundan çıkarken, Umut Bozok oyuna girdi.

61.dakikada Emre Akbaba’nın kullandığı korner atışında Mert Çetin’in müthiş kafa vuruşunu aynı güzellikle kaleci Uğurcan Çakır önledi.

70.dakikada Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı oyundan çıkarken, Marek Hamsik oyuna giren isim oldu.

75.dakikada Adana Demirspor’da üçüncü oyuncu değişikliğine Emre Akbaba’nın yerine Furkan Soyalp’ı yaparak gitti.

77.dakikada  Trabzonspor iki oyuncu değişikliğine birden gitti. Stryger Larsen’in yerine Evren Eren Elmalı, Manolis Siopis’in yerine de Edin Visca oyuna dahil oldu.

78.dakikada Trabzonspor köşe vuruşu kazandı. Edin Visca’nın kullandığı kornerde Vitor Hugo düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu ve durumu Trabzonspor’un lehine 2-1’e getirdi.

81.dakikada Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Edin Visca düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 3-1 yaptı.

87.dakikada Adana Demirspor’da Benjamin Stambouli oyundan çıkarken, -Fredrik Gulbrandsen oyuna girdi.

İkinci yarının sonuna 8 dakika uzatma verildi.

90+4.dakikada Trabzonspor’un dördüncü golü geldi. Evren Eren Elmalı’nın pasını çok iyi değerlendiren Umut Bozok düzgün vuruşla takımının dördüncü golünü attı: 4-1. Bu gol aynı zamanda maçın skoru oldu. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor