ŞİMŞEK FRENE BASTI: 0-0

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Halil Umut Meler (**), Mustafa Emre Eyisoy (**), Kerem Ersoy (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***), Jonas Svensson (***), Kevin Rodrigues (**), Semih Güler (***), Andreaw Gravillon (**) (Dk.66 Benjamin Stambouli **), Younes Belhanda (**), Yusuf Erdoğan (**) (Dk.84 Luis Nani *), Badou Ndiaye (**), Emre Akbaba (**), Yusuf Sarı (**), M’baye Niang (**) (Dk.66 Mario Balotelli **)

FENERBAHÇE: Dominik Livakovic (**), Samet Akaydın (**), Bright Osayi-Samuel (**) (Dk.75 Mert Müldür *), Ferdi Kadıoğlu (**), Jayden Oosterwolde (**), Dusan Tadic (**) (Dk.90 Ryan Kent ?), İrfan Can Kahveci (**) (Dk.75 Cengiz Ünder *), Miha Zajc (**) (Dk.84 Bartuğ Elmaz *), Sebastian Szymanski (**), Miguel Crespo (**), Edin Dzeko (**) (Dk.84 Michy Batshuayi *)

GOL: Yok

SARI KARTLAR: Younes Belhanda, Mario Balotelli, Kevin Rodrigues (Yukatel Adana Demirspor), Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo (Fenerbahçe)

 

Adana Demirspor, mutlak galibiyet için çıktığı Fenerbahçe karşısında başa baş mücadele etmesine rağmen sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Mavi-Lacivertliler’de ilk yarıda kaleci Ertaç Özbir yaptığı kurtarışlarla soyunma odasına 0-0 gidilmesini sağladı. İkinci yarıda yapılan değişikliklerle oyunda dengeyi sağlayan ve daha atak başlayan taraf Adana Demirspor olsa da istediği golü bir türlü bulamayınca sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Böylece Mavi-Lacivertliler’in evindeki galibiyet serisi de bitmiş oldu ama evindeki yenilmezlik serisi devam ediyor. Fenerbahçe ilk yarıda 11 kez kaleyi yokladı ve 6 isabet buldu. Adana Demirspor ise 1 şut denemesi yaparken, isabet kaydedemedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

3.dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Ferdi’nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya arka direket İrfan Can kafayı vurdu, top kaleci Ertaç’ta kaldı.

7.dakikada konuk ekipte bu sefer İrcan Can’ın içeri gönderdiği ortaya Samet kafaylavuruşunu yapsa da kaleci Ertaç’i geçemedi.

9.dakikada Adana Demirspor atağında, Belhanda’nın pası ile soldan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan, kendine şut açısı açmak istedi, fakat Fenerbahçe savunmasında Samet araya girdi.

13.dakikada Rakip yara alanda ön alan baskısıyla topu kazanan Fenerbahçe’de Dzeko, ceza sahasında bekletmeden vuruşunu yaptı, kaleci Ertaç topu iki hamlede kontrol etti.

16.dakikada yine konuk ekibin atağında sağ kanattan Szymanski ceza sahasının hemen içinden şansını denese de Ertaç yine gole izin vermeyen taraf oldu.

18.dakikada Adana Demirspor sol kanattan gelmek isterken Badou Ndiaye yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi, Belhanda’nın kullandığı serbest vuruş farklı şekilde auta gitti.

25.dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. İrfan Can’ın pası ile ceza yayında topla buluşan Dzeka, sol ayağıyla kaleyi düşündü, kaleci Ertaç yine iyi yer tutarak golü önledi.

29.dakikada bu sefer Adana Demirspor gole yaklaştı. Soldan ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan, son çizgid epasını kale sahasına çevirdi. Niang, bu topa dokunamadı, sonrasında Ferdi Kadıoğlu tehlikeyi uzaklaştırdı.

42.dakikada Tadic’ni pası ile buluşan Ferdi, ceza sahası dışında sol çaprazdan plase vuruşu denedi, top direğin yanından az farkla dışarı gitti.

45+1.dakikada sağ kanatta topu önüne alan İrfan Can, uzak direkte top isteyen Dzeko’ya ortasını gönderdi, Bosnalı golcünün yarım volesi kaleci Ertaç’ta kaldı. Bu pozisyon ilk yarının da son pozisyonu oldu ve takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle girdiler.

47.dakikada Adana Demirspor’ad Andrew Gravillon şansını çok uzaklardan denedi, ancak top direğe çarpıp auta çıktı.

49.dakikada Yusuf Sarı, sağ kanattan hızal ceza sahasına girip şut denedi, top auta çıktı.

51.dakikada Sol kanattan hızlı hücum şansı yakalayan Adana Demirspor’da Yusuf Erdoğan, içeri yerden ortaladı, Niang bu topa dokunamayınca ev sahibi ekip bir golden oldu.

61.dakikada Sağ kanattan Yusuf Sarı’nın içeri gönderdiği ortaya kale sahasında iyi yükselen Ndiaye kafayla vuruşunu yaptı, ancak top yandın dışarı gitti.

65.dakikada sakatlanan Andrew Gravillon oyuna devam edemeyerek yerine Benjamin Stambouli girdi.

77.dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Savunma arkasına atılan derin topa hareketlenen Dzeko, ceza sahasına şut açısı bulamayınca geriye Tadic’e bıraktı. Bu oyuncu önü kapanınca istediği vuruşu yapamadı, pozisyon için de ofsayt bayrağı havaya kalktı.

85.dakikada Fenarbahçe’de Batshuayi’nin klas pas ıile ceza sahasında pozisyona giren Tadic, şık bir aşırtma vuruşu ile golü bulsa da Batshuayi’nin pozisyonu ofsayt kararı verildi ve gol geçerli sayılmadı. Bu dakikadan sonra her iki ekibin mücadelesi sonucu değiştirmeye yetmeyince maç ta başladığı gibi 0-0 sona ererek takımlar birer puanı paylaştılar. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor