ŞİMŞEK GALİBİYET HASRETİNE SON VERDİ

Adana Demirspor, 6 haftalık galibiyet hasretine Antalyaspor’u 2-1 yenerek son erdi. Mavi-Lacivertliler, en son galibiyetini ligin 10.haftasında 28 Kasım’da kendi sahasında Tümosan Konyaspor’u 3-0 yenerek almıştı.

Adana Demirspor, bundan sonra çıktığı 6 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşamadı. Mavi-Lacivertliler sırasıyal 11.haftada deplasmanda EMS Yapı Spor ile 1-1, 12.haftada kendi sahasında Fenrebahçe ile 0-0, 13.haftada deplasmanda Mondihome Kayserispor 1-1 berabere kaldıktan sonra 14.haftada kendi saha ve seyircisi önünde ilk mağlubiyetini Yılport Samsunspor karşısında 3-2’yle aldı. Bu mağlubiyetten sonra Teknik Direktör Patrick Kluivert ile de yollar ayrıldı. Adana Demirspor 15.haftada deplasmanda Galatasaray’a 3-1 yenildikten sonra, 16.haftada hakem Halil Umut Meler’e saldırı sonrası ligler ertelenmiş, 17.haftada Mavi-Lacivertliler, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü karşısında 2-0’dan dönerek 2-2 beraberlikle ayrıldı. Adana Demirspor, geçen hafta Pazar günü uzun bir aradan sonra çıktığı seyircisinin karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapattığı maçta ikinci yarıda panikleyip durumu 2-1’e getirdikten sonra 90.dakikada da Antalyaspor bir penaltıdan yararlanamadığı maçtan 2-1 galip ayrılarak seyircisini uzun süre sonra sevindirdi.  Mavi-Lacivertlilerde, yeni yıl dolayısıyla bu hafta maçların oynanması sebebiyle futbolculara izin verildiği belirtildi.

Adana Demirspor Teknik Sorumlusu Cengiz Hoşfikirer, Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, uzun zamandır galibiyet alamamanın kötü psikolojisiyle sahaya çıktıklarını belirterek, “Kadro derinliğinde problemlerimiz vardı. Oyunu iyi analiz etmeye çalıştık. Rakibimizin kenar oyununun iyi olduğunu biliyorduk. Antalyaspor’un gol yollarını iyi kapattık. Kendi opsiyonlarımızı kurguladık ve sonu da iyi bitti. Oyuncularımızın isteği, coşkusu hat safhadaydı. İsteyen oyuncuların ne kadar gayretli olduklarına şahit olduk. Çok iyi bir ekibimiz var. Çalıştığımız noktalardan golleri bulduk, istediğimiz sonucu olduk ve seyircimizi mutlu ettik” diye konuştu.  Öte yandan Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen Spor Zirvesi’nde Fotomaç Süper Lig’in En İyileri Ödüllerini sahiplerini buldu. Yılın Sağ Stoperi Ödülü’ne layık görülen Adana Demirspor’un başarılı stoperi Semih Güler ödülünü aldı. Semih Güler, “Bu kupayı öncelikle Adana Demiirspor camiası için alıyorum. Daha sonra teknik ekibimize ve saha içinde benimle beraber mücadele eden takım arkadaşlarım için alıyorum” diye görüşlerini belirtti. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor