ŞİMŞEK İŞİ İLK YARIDA BİTİRDİ: 3-1

STAD: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Ramazan Keleş (***), Serdar Diyadin (***), Murat Şener (***)

ADANA DEMİRSPOR: Emilijus Zubas (***), Tayyib Talha Sanuç (***), Okan Alkan (***), Aurelien Bayard Chedjou (***), Joher Khadim Rassoul (***), Hamidou Traore (***) (Dk.70 Sinan Kurt ), Hasan Kılıç (***), Gökhan İnler (***), Pa Amat Dibba (**) (Dk.39 Emircan Altıntaş **), Mehmet Akyüz (***), Yunus Akgün (***) (Dk.80 Sedat Şahintürk *)

TUZLASPOR: Philipp Alexander Angeler (*), İsmail Konuk (*), Erdem Özgenç (*), Yasin Güreler (*) (Dk.46 Aldin Cajic ), Tarık Tekdal (*), Gökcan Kaya (*), Aias Aosman  (*) (Dk.59 Vedat Bora*), Ahmet Yazar  (*) (Dk.85 Özgürcan Özcan ?), Arif Morkaya (*), Matej Pucko (*) (Dk.30 Onay Kutay Kurt ), Rogerio Conceicao da Rosa Thuram (*)

GOLLER: Dk.12 Aurelien Bayard Chedjou, Dk.19 Hamidou Traore, Dk.44 Yunus Akgün (Adana Demirspor) Dk.86 Thuram (Tuzlaspor)

SARI KARTLAR: Joher Khadim Rassoul (Adana Demirpor), Tarık Tekdal, Onay Kutay Kurt, Arif Morkay, Philipp Alexander Angeler, İsmail Konuk, Özgürcan Özcan (Tuzlaspor)

Adana Demirspor, hafta içerisinde kupada geçen senenin şampiyonu Trabzonspor’u penaltı atışları sonucunda elemişti. Mavi-Lacivertliler bu moralle çıktığı ligin güçlü ekiplerinden Tuzlaspor karşısında baştan sona üstün bir oyun sergiledi.

Adana Demirspor, ilk yarıda Chedjou, Hamidou Traore ve Yunus Akgün’ün golleriyle 3-0 öne geçti. Konuk ekip Tuzlaspor bu gollere ikinci yarının sonlarına doğru cevap verebildi ve maçta Mavi-Lacivertliler’in 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Adana Demirspor bu galibiyetle puanını 25’e yükseltti ve zirveden kopmamış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirpor, Tuzlaspor karşısına çok iyi başladı ve maçın ilk tehlikeli atağını 4.dakikada gerçekleştirdi. Ceza sahasına gelen topa Pa Amat Dibba’nın vuru defansa çarparak kornere gitti. Mavi-Lacivertliler kornerden yararlanamadı.

7.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında topla buluşan Yunus Akgün’ün vuruşu yan ağlara takıldı.

8.dakikada Adana Demirspor Pa Amat Dibba’nın ayağından bir golden daha yararlanamadı. Pa Amat Dibba’nın vuruşunu kaleci kornere çeldi.

9.dakikada bu sefer Tuzlaspor golden yararlanamadı. Aias Aosman’ın vuruşu kale direkten dönen topu Adana Demirspor defansı uzaklaştırdı.

Adana Demirspor beklediği gole 12.dakikada kavuştu. Kazanılan serbest vuruşu Gökhan İnler kullandı. Gökhan İnler’in ceza sahasına ortasına topu önünde bulan Chedjou takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Adana Demirspor 15.dakikada serbest vuruş kazandı. Mehmet Akyüz’ün vuruşu barajdan kornere çıktı. Korner atışını Yunus Akgün Hasan Kılıçla paslaşarak kullandı.

19.dakikada Adana Demirspor kontratak kazandı. Topla buluşan Pa Amat Dibba’nın asistini Hamidou Traore sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve durumu 2-0 yaptı.

44.dakikada gelişen Adanaspor atağında topla son buluşan Yunus Akgün düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 3-0 öne geçiren golü kaydetti ve bu golde ilk yarının sonucu oldu.

86.dakikada konuk ekip Thuram’ın ayağından bir gol buldu ve skoru 3-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta bu skorla sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor