ŞİMŞEK İSTANBUL’DAN PUANSIZ DÖNÜYOR: 2-1

STAD: Başakşehir Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Arda Kardeşler (**), İbrahim Çağlar Uyarcan (**), Ali Saygın Ögel (**)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK: Volkan Babacan (**), Lucas Lima (**), Ömer Ali Şahiner (**), Ahmed Touba (**), Leo Duarte (**), Mahmut Tekdemir (**), Serdar Gürler (**) (Dk.84 Patryk Szysz *), Deniz Türüç (**) (Dk.74  Mounir Chouiar *), Berkay Özcan (**) (Dk.74 Danijel  Alexsic *) , Youssouf Ndayishimiye (**), Stefano Okaka (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Semih Güler (**), Samet Akaydın (**), Kevin Rodrigues (**), Jonas Svensson (**), Yusuf Sarı (**) (Dk.67 Babajide David Akintola *), Henry Onyekuru (**) (Dk.81 Gökhan Töre *), Younes Belhanda (**), Benjamin Stambouli (**) (Dk.67 Gökhan İnler *), Badou Ndiaye (**), Emre Akbaba (**) (Dk.Fredrik Gulbrandsen *)

GOLLER: Dk.52 Deniz Türüç (P), Dk.62 Serdar Gürler (Medipol Başakşehir), Dk.58 Samet Akaydın (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Mahmut Tekdemir , Ahmed Touba (Medipol Başakşehir), Kevin Rodrigues, Younes Belhanda (Adana Demirspor)

 

Adana Demirspor, geçen hafta kendi saha ve seyircisi önünde şov yaptığı İstanbulspor karşısında 6-0’lık galibiyet almıştı. Bu galibiyetin moraliyle İstanbul’a giden Mavi-Lacivertliler, istenilen futbolunu sergileyemedi ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Adana Demirspor, 52.dakikada VAR kararıyla penaltı atışıyla 1-0 geriye düşmesine rağmen 58.dakikada Samet Akaydın ile 1-1’i yakalasa da golden 4 dakika sonra Serdar Gürler’in golüne engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve önemli bir fırsatı kaçırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Medipol Başakheri oldu. İlk dakikalarda sağlı sollu ataklarla Adana Demirspor’u bunaltsa da Mavi-Lacivertliler 10.dakikadan sonra dengeyi sağladı.

İlk 20 dakika her iki ekibin birbirini denemesi şeklinde geçti. Bir nevi orta saha mücadelesine dönüştü.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası golle sonuçlanmayınca maçın ilk yarısı da golsüz sona erdi.

İkinci yarıya yine ev sahibi ekip atak başladı. 46.dakikada Deniz Türüç, ceza alanına havadan güzel bir orat yapıyor, ancak hazırlıklı olan Adana Demirspor defası oyuncuları topu uzaklaştırıyor.

47.dakikada Younes Belhanda kendisine gönderilen pası çok güzel bir şekilde kontrol ederek şutunu çekiyor, ancak top farklı bir şekilde üstten auta gitti.

49.dakikada Kevin Rodrigues, ceza sahasında topa elle dokunmuş gibi görünüyor, hakem oyunu devam ettiriyor. Devreye giren VAR sonucu hakem penaltı noktasını gösteriyor.

52.dakikada kazanılan penaltı atışını Deniz Türüç kullandı. Deniz Türüç, kaleci Ertaç’ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydediyor.

58.dakikada Adana Demirspor köşe vuruşu kazandı. Harika bir köşe vuruşu organizasyonu sonucunda Samet Akaydın topla buluşuyor ve penaltı noktası civarında yaptığı olağanüstü kafa vuruşunda topu ağlarla buluşturuyor ve durumu 1-1’e getiriyor.

62.dakikada Başakşehir’in ikinci golü geldi. Altı pas içerisinde seken topu yakalıyor ve kafa vuruşu ile topu sağ direğin içinden ağlarla göndererek durumu takımı lehine 2-1’e getirdi.

67.dakikada Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Yusuf Sarı ve Benjamin Stambouli oyundan çıkarken, Babajide David Akintola ve Gökhan İnler oyuna dahil oluyor.

72.dakikada Adana Demirspor’da topla buluşan Gökhan İnler uzak mesafeden kaleyi yokluyor, top kalenin sol tarafına doğru giderken kaleci Volkan Babacan iyi bir reaksiyonla güzel bir kurtarış yapıyor.

74.dakikada bu sefer Medipol Başakşehir iki oyuncu değişikliğine birden gidiyor. Deniz Türüç ve Berkay Özcan oyundan çıkarken, Mounir Chouiar ve Danijel Aleksic oyuna giriyorlar.

81.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella Henry Onyekuru’nun yerine Gökhan Töre’yi Emre Akbaba’nın yerine de Fredrik Gulbrandsen’i alarak oyuna müdahal etti.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabası sonucu değiştirmeye yetmeyince maçta ikinci yarıda atılan gollerle ev sahibi ekip Medipol Başakşehir’in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor