ŞİMŞEK SON SANİYELERİ SEVİYOR: 3-2

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan (**), Serkan Olguncan (**), Serkan Çimen (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***), Samet Akaydın (***), Kevin Rodrigues (***) (Dk.16 Abdurrahim Dursun **), Jonas Svensson (**), Yaroslav Rakitskyi (***), Yusuf Sarı (***) (Dk.65 Babajide David Akintola **), Henry Onyekuru (***) (Dk.81 Fredrik Gulbrandsen *), Badou Ndiaye (***), Benjamin Stambouli (***) (Dk.65 Gökhan İnler **), Younes Belhanda (***), Emre Akbaba (***) (Dk.81 Birkir Bjarnason *)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır (**), Eren Elmalı (**), Jens Larsen (**), Marc Bartra (**), Vitor Hugo (**), Umut Bozok (**), Enis Bardhi  (*) (Dk.46 Abdülkadir Ömür **), Jean-Philippe Gbamin (*) (Dk.46 Marek Hamsik ), Anastosios Bakasetas (**), Trezeguet (**) (Dk.81 Naci Ünüvar *), Maxi Gomez (**)

GOLLER: Dk.10 Kevin Rodrigues, Dk.55 Badou Ndiaye, Dk.90+4 Samet Akaydın (Adana Demirspor, Dk.36 (P) Anastasios Bakasetas, Dk.84 Umut Bozok (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Yaroslav Rakitskyi, Semih Güler, Yusuf Sarı, Samet Akaydın (Adana Demirspor), Jean-Philippe Gbamin, Marc Bartra, Enis Bardhi , Vitor Hugo (Trabzonspor)

 

Adana Demirspor, geçen hafta son saniyelerde bulduğu golle Hatayspor karşısında beraberliği yakalamış Adana’ya bir puanla dönmüştü. Mavi-Lacivertliler dün de uzatma dakikalarının son saniyelerinde bulduğu golle Trabzonspor’u 3-2 yenerek  puanını 13’e çıkartarak averajla 4.sıraya yükseldi. Adana Demirspor’un gollerini 10.dakikada Kevin Rodrigues, 55.dakikada Badou Ndiaye, 90+4.dakikada Samet Akaydın atarken, Trabzonspor’un gollerini ise 36.dakikada penaltıdan Anastasios Bakasetas, 84.dakikada Umut Bozok kaydetti.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk dakikalarda her iki ekipde birbirini tartarak oyuna başladılar. İlk tehlikeli atak 6.dakikada Adana Demirspor’dan geldi. Younes Belhanda’nın çektiği şut dışarı çıktı.

10.dakikada Adana Demirspor, kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Kevin Rodrigues düzgün bir vuruşla topu Trabzonspor ağlarıyla buluşturarak  durumu 1-0 yaptı.

Golden sonra oyunda dengeyi sağlayan Trabzonspor sağlı sollu ataklarla Adana Demirspor kalesinde etkili olmaya çalıştı.

16.dakikada takımın golünü atan Kevin Rodrigues sakatlanarak oyundan çıkarken yerine Abdurrahim Dursun oyuna girdi.

29.dakikada güzel bir şekilde akan oyunun içindea Yusuf Sarı ceza sahasının kenarından şutu çekiyor, ancak top ceza sahasının ortasına doğru gidiyor ve Uğurcan Çakır topa kolayca sahip oluyor.

35.dakikada Hakem Atilla Karaoğlan, Yaroslav Rakitsky’nin yaptığı faulü tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi ve bu oyuncuya da sarı kartını gösterdi.

36.dakikada penaltı atışını kullanan Nastasios Bakasetas çok riskli bir vuruş yapmasına rağmen kalenin ortasına gönderdiği topa kaleci Ertaç Özbir hiçbir yap yapamıyor ve top filelerle buluşarak durum 1-1 oluyor.

41.dakikada Adana Demirspor, mutlak bir golden daha oldu. Yapılan ortada ceza sahasında topla buluşan Yusuf Sarı kaleye bir şut göndermek için kendisine bir boşluk yaratsata isabetsiz şutu farkla şekilde dışarı çıkıyor.

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Trabzonspor ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği birden yaparak başlıyor. Enis Bardhi ile Jean-Philippe Gbamin oyundan çıkarken Abdülkadir Ömür ve Marek Hamsik oyuna giren isimler oldu.

55.dakikada Adana Demirspor 2-1 öne geçiyor. Gelişen ev sahibi atağında Yusuf Sarı topu Badou Ndiaye ile buluşturdu, bu oyuncunun direğin hemen altına yaptığı vuruşta top filelerle buluştu ve Adana Demirspor 2-1 öne geçti.

65.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella iki oyuncu değişikliği birden yaparak oyuna müdahale ediyor. Sarı kart gören Yusuf Sarı’nın yerine Babajide David Akintola’yı, Benjamin Stambouli’nin yerine de Gökhan İnler’i aldı.

81.dakikada Adana Demirspor’da iki, Trabzonspor’da ise bir oyuncu değişikliği oluyor. Adana Demirspor’da Emre Akbaba ile Henry Onyekuru oyundan çıkarken Birkir Bjarnason ve Fredrik Gulbrandsen oyuna dahil oldu. Trabzonspor’da ise Trezeguet oyundan çıkarken Naci Ünüvar oyuna girdi.

84.dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Oyuna sonradan giren Naci Ünüvar’ın pasını çok iyi değerlendiren Umut Bozok topu filelerle buluşturarak durumu 2-2’ye getirdi.

90.dakikada Fredrik Gulbrandsen kendisine gönderilen güzel pası kontrol ettikten sonra çektiği şut az farkla sağdan auta çıktı.

Hakem oyunun sonuna 4 dakika uzatma gösterdi. Uzatma dakikalarının son saniyelerinde Adana Demirspor Samet Akaydın ile bir gol daha bularak durumu 3-2 yaptı ve maçı da kazandı (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor