Şimşek tökezledi 2-2

Adana Demirspor’un son haftalardaki galibiyet serisini Altay sona erdirdi.  Maça çok hızlı başlayan taraf Mavi-Lacivertliler oldu. Galibiyet golüne ancak 45.dakikada Erkan Zengin’in penaltıdan kaydettiği golle kavuşan Adana Demirspor, bu skoru ikinci yarıda koruyamadı ve 2-1 geriye düştüğü dakikadan 2 dakika sonra Hasan Kılıç’ın golüyle 2-2 beraberliği yakaladı ve 1 puana razı oldu ve puanını 55’e çıkararak Bursaspor’la aynı puanı paylaştı.

Maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Adana Demirspor istediği sonucu alamadı ve geçen hafta deplasmanda yendiği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin gerisine düştü. Mavi-Lacivertliler, ilk iki için önündeki 2 maçı kazanıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.  Şu anki puan durumu lider Hatayspor’un 60 puanı bulunurken, Erzurum BB 56 puanla ikinci, Adana Adana Demirspor 55 puanla üçüncü, yine aynı puanla Bursaspor da dördüncü durumda bulunuyor. Adana Demirspor, bu hafta deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak. Mavi-Lacivertlilerde Hamidou Traore 57.dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve Ümraniyespor karşısında forma giyemeyecek.

STADI: 5 Ocak Fatih Terim Stadı

HAKEMLER: Ümit Öztürk (*), Mehmet Yıldırım (*), Mehmet Ali Akkor (*)

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt (***), Okan Alkan (***), Milan Mitroviç (***), Joher  Khadim Rassoul (***), Mehmet Uslu (***), Aias Aosman (***) (Dk.55 Sinan Kurt **), Hasan Kılıç (***), Hamidou Traore (***), Erkan Zengin (***), Volkan Şen (***) (Dk.65 Pa Dibba **), Mehmet Akyüz (***)

ALTAY: Cihan Topaloğlu (*), Abdulkerim Bardakçı (*), Erhan Kartal (*), Abdulhamit Yıldız (*), Özgür Özkaya (*), Kerim Avcı (*), Andreas Tatos (*), Helder Tavares (*), Yılmaz Özeren (*), Turgut Şahin (*), Marco Paixao (*)

GOLLER: Dk.45 Erkan Zengin (Penaltıdan), Dk.80 Hasan Kılıç (Adana Demirspor), Dk.64 Abdulkerim Bardakçı , Dk.78 Marco Paixao (Altay)

SARI KARTLAR: Okan Alkan, Hamidou Traore, Joher Khadim Rassoul (Adana Demirspor), Yılmaz Özeren, Kerim Avcı (Altay)

KIRMIZI KART: Dk.57 Hamidou Traore (Adana Demirspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor, maça çok hızlı başladı. 9.dakikada kazanılan korner atışından Mavi-Lacivertli futbolcu Mehmet Akyüz yararlanamadı.

10.Dakikada Adana Demirspor’dan Okan Alkan sarı kart gördü.

27.dakikada rakibine sert giren Hamidou Traore sarı kart gördü.

31.dakikada konuk ekip Altay atak geliştirdi. Altay’ın bu atağını Adana Demirspor defansı önledi.

44.dakikada Adana Demirspor korner atışı kazandı. Kornerden gelen top bu sefer Mavi-Lacivertliler penaltı kazandı. Altay takımında Yılmaz Özeren sarı kart gördü.

45.dakikada kazanılan penaltı atışının başına kaptan Erkan Zengin geçti. Erkan Zengin düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Uzatma dakikalarında Altay’ın atakları sonucu değiştirmeye yetmedi ve ilk yarı 1-0 Adana Demirspor’un galibiyetiyle sona erdi.

 İkinci yarıya konuk ekip Altay daha atak başladı.

47.dakikada Altay’ın geliştirdiği atak ofsayt gerekçesiyle durduruldu.

50.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında kaleyi yoklayan Hamidou Traore’nin şutu kaleyi bulmadı.

57.dakikada Adana Demirspor’da Hamidou Traore ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışık aldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

64.dakikada Altay’ın golü geldi. Bu dakikada rakip takım korner kazandı. Kazanılan kornerden gelen topu Abdulkerim Bardakçı golle sonuçlandırarak takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

78.dakikada konuk ekip Altay öne geçti. Konuk ekip, sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, topla buluşan Marco Paixao düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-2

Bu golden iki dakika sonra Adana Demirspor eşitliği yakaladı. Gelişen atakta topla buluşan Hasan Kılıç’ın vuruşu ağlara giderek takımının beraberilk golünü kaydetti: 2-2

Bu dakikadan sonra her iki ekibin çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve beraberlikle sonuçlanarak birer puanı paylaştılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor