Şimşek yara aldı: 1-0

Adana Demirspor mutlak üç puan için gittiği Giresun deplasmanında istediği sonucu alamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Maça hızlı başlayan taraf Giresunspor oldu. Ev sahibi ekib 11.dakikada Mehmet Taş’ın golüyle 1-0 öne geçti. Adana Demirspor attığı bir gol geçersiz sayıldı. Mavi-Lacivertlilerin baskılı oyunu gol getirmeyince ilk yarıda Giresunspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Adana Demirspor’un ikinci  yarıya daha baskılı ve istekli başlamasına rağmen istediği golü bir türlü bulamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrılarak büyük bir yara almış oldu.

Spor Toto 1. Lig’in 32. haftasında Giresunspor sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. Müsabakadan 1-0 galip ayrılan Giresunspor, puanını 33’e yükselterek kümede kalmayı garantiledi. Bu sonuçla ligde Kardemir Karabükspor, Elazığspor ve Afjet Afyonspor bir alt lige düştü.

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada Muhammet’in kullandığı köşe atışında arka direkte topla buluşan Mehmet Taş’ın şutu ağlarla buluştu. 1-0

Giresunspor bu dakikadan sonra maçı kendi sahasında kabul ederken, Adana Demirspor ise rakibinin açıklarını aradı. Mavi-Lacivertliler istediği golü bir türlü bulamayınca ilk yarı Giresunspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya daha atak ve istekli başlayan taraf Adana Demirspor oldu. Sağlıklı sollu ataklarla rakibini bunalttı.
60. dakikada Adana Demirspor’un kullandığı köşe atışında Erdal’ın kafa vuruşunu kaleci Kayacan kornere çeldi.
67. dakikada sağ kanattan Süleyman’ın ortasında Pote’nin röveşatası kaleci Kayacan’da kaldı.

71.dakikada saha bir anda gerginleşti. Taça giden topu almaya giden Adana Demirsporlu futbolcuya Giresunsporlu engel olmaya çalıştı. Bu dakikada birbirlerine sert harekette bulunan Giresunspor’dan Volkan, Adana Demirspor’dan ise Vedat sarı kart gördü.

82.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında ceza sahasına yapılan orta karambol yarattı. Mavi-Lacivertli ekip, bu karambolden yararlanamadı. Hakem maça 5 dakika uzatma verdi.

Uzatma dakikalarında da Adana Demirspor’un beraberlik çabaları sonucu değiştirmedi ve sahadan 1-0 mağlup ayrılarak play-off yolunda önemli bir yara almış oldu.

STAD:  Giresun Atatürk
HAKEMLER: Volkan Bayarslan xx, Emrah Ünal xx, Mehmet Emin Tuğral xx
GİRESUNSPOR: Kayacan xx, Aykut xx, Landel xx, Muhammed Reis xx, Volkan xx (Alperen dk. 90+4 ?), Ozan Can xx (Berkan dk. 66 x), Renan xx, Çağlar xx, Mehmet xx, Hüsamettin xx, Yasin xx (Savaş dk. 83 ?)
ADANA DEMİRSPOR: Çağlar Şahin xx, Adil xx, Hamidou Traore xx, Berk xx, Pote xx, Mitrovic x (Oleksandr Gladkyy dk. 46 x), Kaan xx, Erdal xx (Herve Kade dk. 83 x), Süleyman xx, Emre Uğur x (Vedat Bora dk. 35 x), Semih xx
GOL: Mehmet Taş (dk. 11) (Giresunspor)
SARI KARTLAR: Volkan, Kayacan (Giresunspor), Mitrovic, Adil, Vedat, Traore (Adana Demirspor)

Murat Sancak maçtaydı

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak her maçta olduğu gibi Giresun’da da takımını yalnız bırakmadı. Maçı heyecanla izleyen başkan Sancak, takımının sahadan 1-0 mağlup ayrılmasından sonra hayli üzüntülü olduğu gözlendi.

(HABER: Mehmet KOL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor