ŞİMŞEK YİNE MAĞLUP: 2-1

STAD: Pendik Stadı

HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu (**), İlker Takpak (**), Ali Can Alp (**)

SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR: Erdem Canpolat (***), Alpaslan Öztürk (***), Nuno Sequeira (***), Joher Rassoul (***), Serkan Asan (***), Fredrik Midtsjö (***) (Dk.77 Leandro Kappel **), Abdoulay Diaby (***) (Dk.62 Welinton Silva **), Halil Akbunar (***), Gökcan Kaya (***), Umut Nayir (***) (Dk.77 Endri Cekici **) , Mame Thiam (***) (Dk.88 Murat Akça *)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Shahrudin Mahammadaliyev (*), Yusuf Erdoğan (*), Pape Abou Cisse (*), Andreaw Gravillon (*), İsmail Çokçalış (*), Emre Akbaba (*) (Dk.78 Dorukhan Toköz *), Nabil Alioui (*) (Dk.67 Ozan Demirbağ *), Edouard Michut (*), Abat Aymbetov (*) (Dk.67 Luis Nani *), Yusuf Barasi (*) (Dk.46 Tayfun Aydoğan *), Motez Nourani (*) (Dk.46 Abdurrahim Dursun *)

GOLLER: Dk.11 Abdoulay Diaby, Dk.22 Umut Nayir (Siltaş Yapı Pendikspor), Dk.90+10 Luis Nani (Yukatel Adana Demirspor

SARI KARTLAR: Halil Akbunar (Siltaş Yapı Pendikspor), Edouard Michut (Yukatel Adana Demirspor)

KIRMIZI KART: Dk.72 Halil Akbunar

 

Adana Demirspor, Pendikspor karşısında ilk yarıda bireysel hataların kurbanı oldu, savunma güven vermedi. Teknik  Direktör Hikmet Karaman risk alıp, yeni transferlere şans verse de bu kez ortaya uyum sorunu çıktı. Mavi-Lacivertliler, maçı çevirecek pozisyonları bulsa da son vuruşlarda etkisiz kalınca bundan da yararlanamadılar.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri yaparak oyuna müdahale etse de bunda muaffak olamadı. 72.dakikada Pendiksporlu Halil Akbunar ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundışı kaldı. Mavi-Lacivertliler, neredeyse 30 dakika on kişi kalan rakibine üstünlük sağlayamadı. 90+10.dakikada Nani’nin attığı golde bir işe yaramayınca maçta Pendikspor’un ilk yarıda bulduğu iki golle 2-1 sona erdi. Adana Demirspor, bu mağlubiyetle 31 puanda kalırken, aşağıdaki rakipleriyle de arasındaki puan farkı da giderek kapanmaya başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Oyuna iyi başlayan taraf ev sahibi Pendikspor oldu. 3.dakika ve 10.dakikada Mama Thiam’ın çektiği şutlar auta çıktı.

11.dakikada Pendikspor’un golü geldi. Maça çok iyi başlayan Mama Thiam’un asistini çok iyi değerlendiren Abdoulay Diaby takımını 1-0 öne geçiren golü Adana Demirspor filelerine gönderdi.

14.dakikada Adana Demirspor’dan Emre Akbaba’nın çektiği şut savunmaya çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

17.dakikada Adana Demirspor’dan Yusuf Barasi’nin çektiği şut kaleyi bulmuyor.

20.dakikada Adana Demirspor köşe vuruşu kazanad.ı Nabil Alioui’nin kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Edouard Michut’un şutu dışarı çıktı.

22.dakikada Pendikspor’un ikinci golü geldi. İlk golün asistini yapan Mama Thiam bu sefer de Umut Nayir’a güzel bir pas verdi. Umut Nayir da düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturarak takımını 2-0 öne geçirdi.

37.dakikada Adana Demirspor’dan Emre Akbaba’nın çektiği şut savunmaya çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

45.dakikada günün en başarılı isimlerinden olan Mama Thiam bu sefer kendisi şansını denese de top savunmadan geri geldi. Bu aynı zamanda ilk yarının da son pozisyonu oldu. Soyunma odasına Pendikspor 2-0 galibiyetle giren taraf oldu.

Adana Demirspor Teknik Direktör Hikmet Karaman, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Yusuf Barasi’nin yerine Tayfun Aydoğan, Motez Nourani’nin yerine de Abdurrahim Dursun oyuna dahil oldular.

49.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Abat Aymbetov için yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı.

55.dakikada Tayfun Aydoğan’ın, 56.dakikada da Emre Akbaba’nın çektiği şutlar savunmaya çarparak tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

62.dakikada Pendikspor’da ilk oyuncu değişikliğine gidiyor. İlk golü atan Abdoulay Diaby oyundan çıkarken yerine Welinton Silva oyuna giren isim oldu.

67.dakikada Adana Demirspor’da iki oyuncu değişikliği birden daha oldu. Abat Aimbetov ve Nabil Alioui oyundan çıkarlarken yerlerine Luis Nani ve Ozan Demirbağ girdiler.

72.dakikada Pendikspor’dan Halil Akbunar ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Pendikspor bu dakikadan sonra sahada 10 kişi mücadele edecek.

77.dakikada Pendikspor’da iki oyuncu değişikliği birden oldu. Takımının ikinci golünü kaydeden Umut Nayir ve Fredrik Midtsjö oyundan çıkarlarken, yerlerine Endri Çekici ve Leandro Kappel oyuna girdiler.

Adana Demirspor, 78.dakikada son oyuncu değişikliğini Emre Akbaba’nın yerine Dorukhan Toköz’ü alarak yaptı.

88.dakikada Pendikspor’da günün en başarılı isimlerinden Mame Thiam oyundan çıkarken yerine Murat Akça dahil oldu.

Orta hakem Direnç Tonusluoğlu maça 12 dakika uzatma gösterdi. Uzatma dakikalarında adaha atak bir görüntü çizse de Adana Demirspor, 90+10.dakikada Nani ile bulduğu gol yeterli olmadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak yenilgi serisini sürdürmüş oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor