ŞİMŞEK’İN GALATASARAY’A GÜCÜ YETMEDİ: 3-1

STAD: Rams Park Stadı

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen (**), Erdem Bayık (**), Mustafa Savranlar (**)

GALATASARAY: Fernando Muslera (**), Abdülkerim Bardakçı (**), Victor Nelson (**), Barış Alper Yılmaz (**), Sacha Boey (***), Dries Mertens (**) (Dk.65 Wilfried Zaha **), Kerem Demirbay (**) (Dk.65 Kaan Ayhan **), Lucak Torreira (**) (Dk.78 Sergio Oliveira **), Kerem Aktürkoğlu (***) (Dk.78 Cedric Bakambu **), Tete (**) (Dk.83 Halil Dervişoğlu **), Mauro İcardi (**)

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Shahrudin Mahammadaliyev (**), Yusuf Erdoğan (**), Jonas Svensson (**) (Dk.88 Dorukhan Toköz *), Semih Güler (**), Pape Abou Cisse (**), Nani (**), Younes Belhanda (**) (Dk.74 Edouard Michut **), Badou Ndiaye (**), Emre Akbaba (**) (Dk.65 Benjamin Stambouli **), Yusuf Sarı (**), M’baye Niang (**) (Dk.74 Yusuf Barasi **)

GOLLER: Dk. 22 Sacha Boey, Dk.29 Kerem Aktürkoğlu, Dk.90+4 Mauro İcardi (P) (Galatasaray), Dk.45+4 M’byaye Niang (P) (Yukatel Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Fernando Muslera, Tete (Galatasaray)

 

Adana Demirspor, mutlak puan için gittiği İstanbul’da, Galatasaray’a 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Maça iyi başlamasına rağmen 22.dakikada Sacha Boey ve 29.dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun gollerine engel olamayınca bir anda 2-0 geriye düştü. İlk yarının uzatma dakikalarında M’baye Niang’ın penaltı golüyle soyunma odasına 2-1 gittiler. İkinci yarıda başabaş mücadele veren Mavi-Lacivertliler, ikinci yarının uzatma dakikalarında bu sefer kendi kalesinde Mauro İcarde’nin penaltı golüyle sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Adana Demirspor, bu mağlubiyetle düşüşünü sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk.5 Adana Demirspor’da Semih Güler, ceza sahasının kenarından yaptığı vuruşta önemli bir pozisyondan yararlanamıyor.

Dk.12 Galatasaray atağında kısa mesafeli pastı Kerem Demirbay ceza sahasının kenarında topla buluşuyor ve vuruşunda herkes topun ağlarla buluşacağını düşünürken top az farkla soldan dışarı gitti.

Dk.15 Adana Demirspor’dan Yusuf Erdoğan sahayı baştan başa kat ederek bir pas göndermeye çalışsa da araya defans girerek önledi.

Dk.22 Gelişen Galatasaray atağında, Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası içinde güzel kontrol ettikten sonra sol alt köşeye gönderdiği top filelerle buluşuyor ve takımını 1-0 öne geçiriyor.

27.dakikada Adana Demirspor’dan Nani’nin sıçrayarak yaptığı kafa vuruşunu kaleci Muslera olağanüstü bir kurtarışla golü önledi.

29.dakikada Galatasaray’ın ikinci golü geldi. Kerem Aktürkoğlu, kendisine gönderilen pası kontrol ettikten sonra kalesini terk eden kaleci Shahrudin Mahammadaliyev’in üzerinden ağlara göndererek durumu 2-0’a getirdi.

32.dakikada Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile üçüncü gole yaklaşsa da bundan yararlanamadı.

34.dakikada Galatasaray bu sefer Tete ile gole yaklaşsa da bu futbolcunun vuruşu kötü olunca üçüncü golden oldu ev sahibi ekip.

44.dakikada Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay maç başladığından bu yana yaptıkları isabetli paslarla birbirlerini bulmaya çalışıyorlar, bu iki oyuncu Galatasaray’ın en faydalı yaratıcı oyuncuları oldu.

45+2.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında, ortaya atılan top Nelson’un eline çarpınca VAR uyarısıyla hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktaşını gösterdi.

45+4.dakikada topun başına geçen M’baye Niang, düzgün bir vuruşla kaleci Muslera’yı ayrı yere topu ayrı yere göndererek durumu 2-1’e getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

İkinci yarıya Adana Demirspor Antrenörü Nani’yi oyundan alırken yerine Babajide David Akintola’yı sahaya sürerek başladı.

52.dakikada gelişen Galatasaray atağında Mauro İcardi’nin çektiği şutu kaleci Shahrudin Mahamamdaliyev zamanında bir reaksyonla golü önledi.

56.dakikada Lucak Torreira kendisine gönderilen uzun pası kontrol ediyor ve ceza sahası çizgisinden şansını denese de muaffak olamadı.

59.dakikada Kerem Aktürkoğlu ceza sahasında kendisine gönderilen kısa pas sonucu topla buluşuyor, ancak kötü bir vuruş yaparak takımını bir golden daha etti.

62.dakikada Yusuf Sarı defanstan seken topu önünde buluyor ve ceza sahası içinde çok önemli bir şans yakalada bundan yararlanamadı.

65.dakikada Galatasaray ve Adana Demirspor oyuncu değişikliklerine gidiyor. Galatasaray’da Kerem Demirbay ve Dries Mertens oyundan çıkarken, yerlerine Kaan Ayhan ve Wilfried Zaha oyuna girerken, Adana Demirspor’da da Emre Akbaba’nın yerine Benjamin Stambouli oyuna girdiler.

70.dakikada Tete büyük bir şans yakalıyor. İsabetli pasla ceza sahası içinde buluşan bu oyuncunun çektiği şutta top az farkla soldan dışarı gitti.

72.dakikada Yusuf Sarı, kalenin ortasına giden güzel bir vuruş yapıyor, ancak top Muslera’nın kucağında kalıyor.

74.dakikada Adana Demirspor Younes Belhanda ve M’baye Niang oyundan çıkarken yerlerine Yusuf Barasi ile Edouard Michut giren isimler oldu.

78.dakikada Babajide David Akintola rakibinden topu almak için bir müdahalede bulunuyor, ancak hakem bu hareketi faul olarak yorumluyor ve faul düdüğünü çaldı.

78.dakikada Galatasaray’da da iki oyuncu değişikliği birden oldu. Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Cedric Bakambu, Lucas Torreira’nın yerine de Sergio Olivera oyuna dahil oldular.

83.dakikada Galatasaray’da son oyuncu değişikliği Tete’nin yerine Halil Dervişoğlu’nu alarak yaptı.

87.dakikada Sergio Oliveria kanattan yapılan ortada topla buluşarak çok önemli bir fırsat yakalasa da altı pas içinde yaptığı kafa vuruşu isabetli olmadı.

90.4.dakikada gelişen Galatasaray atağında kaleci Shahrudin Mahammadaliyev Galatasaraylı futbolcuya faul yapınca hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mauro İcardi, sol alt köşeye yaptığı penaltı vuruşunu gole çevirdi ve takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor