ŞİMŞEK’İN HIZI KESİLDİ

Adana Demirspor, bu sezon Avrupa liglerinden elendikten sonra tekrar Avrupa liglerine gidebilmek için çok iyi transferler yaparak lige başladı. İlk zamanlar kendi evinde başarılı maçlar çıkaran Mavi-Lacivertliler deplasmanda ise bir türlü galibiyet yüzü görmedi.  İlerleyen haftalarda kendi sahasındaki başarısı devam ederken deplasmanlarda bu sefer mağlup olmaya başladı. Oynanan 19 haftalık periyotta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgiyle topladığı 29 puanla şu an 5.sırada bulunuyor.

Adana Demirspor, 16.hafta maçları ertelenince bir haftalık aradan sonra 17.haftada deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı. Bu maçta 2-0’dan geri gelip skoru 2-2’ye getirerek 1 puanı kurtaran Mavi-Lacivertliler, 18.haftada kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Antalyaspor karşısında durumu 2-0 yaptıktan sonra Bitexen Antalyaspor durumu 2-1 yaptı. Son dakikalarda Antalyaspor, son dakikalarda kazandığı penaltı atışından yararlanamadı ve maçta 2-1 Demirspor’un lehine sona erdi. 19.haftada deplasmanda Rams Başakşehir Futbol Kulübü ile karşılaşan Mavi-Lacivertliler, 90 dakika boyunca rakibiyle başa baş mücadele etmesine rağmen sahadan 0-0 beraberlikle ayrılarak 2 puan daha kaybetti. Çarşamba günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı ligin dibindeki İstanbulspor karşısında ilk yarı zorlanmasına rağmen soyunma odasına 1-0 önde giden Adana Demirspor, ikinci yarıda bulduğu golle durumu 2-0 yapınca taraflı tarafsız herkes fark yapacağını beklerken, 4 dakikada kalesinde 2 gol görünce sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak 2 puan daha kaybetmiş oldu.

Teknik Sorumlu Timuçin Cengiz Hoşfikirer, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın sonlarına kadar düşündükler şeyi uyguladıklarını ve başarılı olup 2-0 skoru bulduklarını belirtti. Son 10 dakikada konsantrasyon kaybı olduğunu ifade eden Hoşfikirer, “Pozisyonlar da bulduk. Fakat değerlendiremedik. Ama maçın gidişatında başından sonuna kadar üstünlük bizdeydi. İstemediğimiz bir sonuç. Çok istiyorduk bu maçı kazanmayı. Yoğun maç trafiği içerisinde rahatlamak istiyorduk. Bildiğiniz gibi 3-4 güne bir maçlar oynuyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlara bakacağız. Yine her zamanki coşkulu, akıcı ve tempolu oyunumuzu sahadan hiç eksik etmeeyceğiz” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor