ŞİMŞEK’İN NEFESİ YETMEDİ: 4-3

Adana Demirspor, Türkiye Ziraat Kupası 5.Tur maçında karşılaştığı Çaykur Rizespor karşısında şok mağlubiyet aldı: 4-2. Maça iyi başlayan taraf konuk ekip oldu. 7.dakikada Sefa Yılmaz ile 1-0 öne geçen Çaykur Rizespor, 45+1.dakikada Deniz Hümmet ile durum 2-0 yaptı ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıya Adana Demrispor Teknik Direktörü Vincenzo Montella oyuncu değişiklikeri ile oyuna müdahal etti ve bunun faydasını da gördü. 67.dakikada penaltıdan Babajida Akintola durumu 2-1 yaptıktan sonra 85.dakikada Çaykur Rizesporlu Bahadır Öztürk’ün kendi kalesine attığı golle durumu 2-2 yaptı.  Maçın normal süresi 2-2 bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda Çaykur Rizespor iki gol daha buldu. 105.dakikada Kubilay Kanatsızkuş ve 109.dakikada Alberk Koç durumu 4-2 yaptı. Adana Demirspor, 117.dakikada Yusuf Sarı’yla durumu 4-3 yapsı da sonucu değiştirmeye yetmedi. Bu sonuçla Çaykur Rizespor tur atlarken, Adana Demirspor kupadan elenen taraf oldu.

 

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Mert Güzenge (**), Süleyman Özay (**), Yusuf Bozdoğan (**)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (*), Samet Akaydın (*) (Dk.91 Sefa Yılmaz *), Abdurrahim Dursun (*), İsmail Çokçalış (*) (Dk.65 Kevin Rodrigues **), Jovan Manev (*), Gökhan İnler (*) (Dk.Yusuf Sarı *), Birkir Bjarnason (*) (Dk.46 Emre Akbaba *), Berk Yıldız (*) (Dk.46 Erhun Öztümer *), Badou Ndiaye (*) (Dk.65 Benjamin Stambouli *), Babajide Akintola (**), Henry Onyekuru (*)

ÇAYKUR RİZESPOR: Zafer Görgen (**), Enriko  Papa (**), Ercan Coşkun (**), Anıl Yaşar (**) (Dk.79 Emir Han Topçu *), Eren Emre Aydın (**) (Dk.71 Bahadır Öztürk?), Sefa Yılmaz (**) (Dk.79 Alberk Koç **), Ronaldo Mendes (**) (Dk.61 Alper Potuk **), Farouk Miya (**) (Dk.61 Kubilay Kanatsızkuş *), Benhur Keser (**), Mithat Pala (**), Deniz Hümmet (**), (Dk.106 Muhammet Enes Şebelek *)

GOLLER: Dk.7 Sefa Yılmaz, Dk.45+1 Deniz Hümmet Dk.105 Kubilay Kanatsızkuş, Dk.109 Alberk Koç (Çaykur Rizespor), Dk.67 Babajide Akintola (Penaltı) Dk.85 Bahadır Öztürk (KK), Dk.117 Yusuf Sarı (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Badou Ndiaye , Henry Onyekuru (Adana Demirspor), Zafer Görgen, Mithat Pala, Sefa Yılmaz, Ercan Coşkun (Çaykur Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça iyi  başlayan taraf konuk ekip Çaykur Rizespor oldu. 7.dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Sefa Yılmaz düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyuna ağırlığını koyan Adana Demirspor istediği gole bir türlü ulaşamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Çaykur Rizespor’un 1-0 üstünlüğü biteceği sanılırken, 45+1.dakikada Deniz Hümmet, takımının ikinci golünü kaydederek soyunma odasına 2-0 önde gittiler.

İkinci yarıya Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella Birkir Bjarnason’u ve Berk Yıldız’ı oyundan çıkararak yerlerine Emre Akbaba ve Erhun Öztümer’i oyuna alarak başladı.

61.dakikada Çaykur Rizespor’da da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Ronaldo Mendes  ve Farouk Miya oyundan çıkan isimler olurken, Alper Potuk ve Kubilay Kanatsızkuş oyuna dahil olan isimler oldu.

65.dakikada Adana Demirspor’da üç oyuncu değişikliği birden daha yapıldı. Badou Ndiaye, Gökhan İnler ve İsmail Çokçalış oyundan çıkarken, Benjamin Stambouli ile Yusuf Sarı ve Kevin Rodrigues oyuna girdiler.

67.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Penaltıyı Babajide Akintola gole çevirdi ve durumu 2-1’e getirdi.

71.dakikada Çaykur Rizespor’da Eren Emre Aydın oyundan çıkarken Bahadır Öztürk yerine oyuna girdi.

Çaykur Rizespor 79.dakikada iki oyuncu değişikliği birden daha yaptı. Anıl Yaşar’ın yerine Emir Han Topçu, Sefa Yılmaz’ın yerine de Alberk Koç oyuna dahil oldu.

85.dakikada gelişen Adana Demirspor atağında Emre Akbaba’nın vuruşu, Çaykur Rizespor’lu Bahadır  Öztürk’e çarparak gol oldu ve durum 2-2 oldu.

89.dakikada Çaykur Rizespor Benhur Keser’in ayağından penaltı kaçırdı.  Bu aynı zamanda maçın da sonucu oldu.

Maçın uzatma dakikalarında Adana Demirspor, Samet Akaydın’ın yerine Semih Güler’i oyuna soktu.

105.dakikada Çaykur Rizespor Kubilay Kanatsızkuş’un golüyle tekrar öne geçti ve durumu 3-2 yaptı.

Golden sonra Çaykur Rizespor Deniz Hümmet’in yerine Muhammet Enes Şebelek’i oyuna soktu.

Uzatmanın ikinci devresine de konuk ekip golle başladı. 109.dakikada Alberk Koç ile durumu 4-2’ye getirdiler.

117.dakikada Adana Demirspor, Yusuf Sarı’nın attığı golle durumu 4-3 yaptı. Bu gol aynı zamanda maçın sonucu oldu. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor