ŞİMŞEK’İN RAKİBİ SİVASSPOR

Trend Yol Süper Lig’in 30.haftasında Adana Demirspor, 16 Mart Cumartesi günü saat 20.30’da kendi saha ve seyircisi önünde Sivassspor’u konuk edecek. Geçen hafta deplasmanda Konyaspor karşısında iyi oyun sergileyen Mavi-Lacivertliler, iki kez yenik duruma düşmesine rağmen 87.dakikada Balotelli’nin ayağından kazandığı golle 1 puanla Adana’ya dönmesi camiada sevinç yarattı.

Adana Demirspor, düşme potasındaki Vavacars Fatih Karagümrük ile arasındaki puan farkını 7 puana çıkartarak rahat bir nefes aldı. Geçen hafta kendi sahasında Karagümrük’ü yenip, bu hafta da Konya’dan 1 puanla dönen Mavi-Lacivertliler, bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Sivasspor maçından da galibiyet hedefliyor. 10 haftalık galibiyet gelememe serisini Karagümrük karşısında kıran Adana Demirspor, iyi bir seri yakalayıp tekrar üst sıralara çıkmanın hedeflerini yapıyor. Öte yandan Konyaspor  karşılaşması öncesinde kart sınırında olan Mario Balotelli, gördüğü sarı kartın ardından Sivasspor maçında cezalı duruma düştü. Balotelli, Mavi-Lacivertli forma ile bu sezon 4’ü ilk 11 olmak üzere 10 maçta forma giyerken 6 gol kaydetti. Balotelli son iki maçta da rakip fileleleri havalandırarak takımına 4 puan kazandırdı.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da maç sonrası yaptığı açıklamada her puanın değerini bilmeleri gerektiğini söyledi. Karaman ligdeki fikstürün sıkışık olduğunu, buraya kazanmaya geldiklerini 2-2’lik skordan memnun olmadığını belirtti. Deplasmanda 2 penalıt yaptırıp geri dönmenin de kolay olmadığını aktaran Karaman, “Mücadele eden bir Konyaspor var, içerideki son maçlarını kazanmış. Bunları düşününce alınan 1 puan kar sayılır. Alınan her puan bazen 6 puan, bazen 3 puan oluyor. Bu puanların değerini bilmemiz gerekiyor. Şimdi önümüzde Sivasspor maçı var. Seyircimizin de desteğiyle bu maçtan galip gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor