ŞİMŞEK’İN YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ: 1-0

STAD: Vodafone Park Stadı

HAKEMLER: Ali Şansalan (*), Mehmet Kısal (*), Kamil Çetin (*)

BEŞİKTAŞ: Mert Günok (**), Arthur Masuaku (***), Valentin Rosier (**), Tayyip Talha Sanuç (**), Welinton Silva (**), Cenk Tosun (**) (Dk.65 Nathan Redmond **), Salih Uçan (**) (Dk.65 Tayfur Bingöl **), Georges-Kevin N’Koudou (**) (Dk.89 Atiba Hutchinson *), Gedson Fernandes (**), Josef De Souza (**), Wout Weghorst (**) (Dk.89 Jackson Muleka *)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (**), Semih Güler (**7, Samet Akaydın (**), Kevin Rodrigues (**), Jonas Svensson (**), Henry Onyekuru (**) (Dk.86 Babajide David Akintola *), Badou Ndiaye (**) (Dk.76 Gökhan İnler **), Fredrik Gulbrandsen (**) (Dk.76 Britt Assombalonga **), Benjamin Stambouli (**) (Dk.86 Erhun Öztümer *), Emre Akbaba (**) (Dk.68 Yusuf Sarı **), Younes Belhanda (**)

GOLLER: Dk.14 Arthur Masuaku (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Josef De Souza, Wout Wehorst, Cenk Tosun, Valentin Rosier, Jackson Muleka (Beşiktaş), Badou Ndiaye, Samet Akaydın (Adana Demirspor)

Adana Demirspor puan ve puanlar için gittiği İstanbul’da Beşiktaş karşısında 1-0 yenilerek 11 maçlık yenilmezlik serisini de sona erdirmiş oldu. Baştan sona kadar ev sahibi ekibin üstünlüğünde geçen maçın tek golünü 14.dakikada Arthur Masuaku kaydetti. Demirspor bu mağlubiyetle 27 puanda kalırken 4.sıraya geriledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın ilk dakikalarında her iki ekip birbirine denemekle geçti. İlk ciddi atak Beşiktaş’tan geldi ve o da gol oldu.

14.dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Ceza sahası çizgisine yakın çaprazda tehlikeli yerden kullanılan serbest vuruşta Arthur Masuaku yaptığı yerden sert vuruşunda top ağlarla buluştu ve durum 1-0 Beşiktaş’ın lehine sonuçlandı.

Bu dakikadan sonra da Beşiktaş’ın atakları sıklaştı. 18.dakikada Wout Weghorst’un gelişine vuruşu Adana Demirspor savunmasından döndü.

19.dakikada Arthur Masuaku’nun ceza alanına gönderdiği ortayı kaleci Ertaç Özbir topu çift yumruk ile uzaklaştırdı.

20.dakikada Adana Demirspor’un atağında Benjamin Stambouli’nin uzak mesafeden sol ayağı ile yaptığı gelişine yerden vuruşunda top farklı bir biçimde auta çıktı.

Bu dakikadan sonra Adana Demirspor’un beraberlik, Beşiktaş’ın farkı açmaya yönelik çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve soyunma odasına 1-0 Beşiktaş’ın galibiyetiyle gidildi.

İkinci yarıya Adana Demirspor’un vuruşuyla başlandı. Ertaç Özbir’in kaleden gönderdiği uzun topa hareketlenen Fredrik Gulbrandsen için hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

57.dakikada Adana Demirspor Fredrik Fulbrandsen ile beraberlik golüne çok yaklaşıyor. Beşiktaş savunmasının az adamla yakalndığı Adana Demirspor atağında Henry Onyekuru sol kanattan içeride bomboş olan Fredrik Gulbrandsen’e pasını aktırdı, bu futbolunun penaltı noktasında sağ ayağılya yaptığı gelişine plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

65.dakikada Beşiktaş iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Salih Uçan’ın yerine Tayfur Bingöl, Cenk Tosun’un yerine de Nathan Redmond oyuna dahil oldu.

67.dakikada Beşiktaş ikinci golünü atsa da gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

68.dakikada Adana Demirspor’da Emre Akbaba oyundan çıkarken Yusuf Sarı oyuna girdi.

76.dakikada Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Fredrik Gulbrandsen’in yerine Britt Assombalonga’yı Badou Ndiaye’nin yerine de Gökhan İnler’i alarak oyuna olarak müdahale etti.

86.dakikada Adana Demirspor’da son iki oyuncu değişikliği de Benjamin Stambouli’nin yerine Erhun Öztümer ve Henry Onyekuru’nun yerine de Babajide David Akintola oyuna girerek yapıldı.

89.dakikada Beşiktaş’ta da Georges-Kevin N’Koudou ile Wout Weghorst oyundan çıkarken, Atiba Hutchinson ve Jackson Muleka oyuna giren isimler oldu.

Maçın sonuna 5 dakika uzatma verildi. Uzatma dakikalarında da her iki takımın çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta ilk yarıda tek golle Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor