Şimşek’te ikinci Ümit Özat dönemi

Adana Demirspor, eski çalıştırıcısı Teknik Direktör Ümit Özal ile tekrar anlaştı. Mavi-Lacivertli ekip, Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına Ümit Özat’ı getirdiğini açıkladı ve ikinci Ümit Özat dönemi başladı.

Adana Demirspor’un sosyal medya hesabındanyapılan açıklamada, “Kulübümüz daha öcnede takımımızda görev lana Teknik Direktör Ümit Özat ile bir yıllık anlaşma sağlamıştır. Cüneyt Dumlupınar, hocamız başkanımız Murat Sancak’ın şirketinde spor danışmanı olarak görevine devam edecektir”denildi.

Geride kalan sezonda da Süper Lig hayalini gerçekleştiremeyen Adana Demirspor, bu yıl takımın başında eski teknik direktörleri Ümit Özat’ın olacağını duyurdu. Futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği, Bursaspor,Fenerbahçe ve Köln takımlarının formasını giyen eski milli futbolcu Ümit Özat, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 2009 yılında futbol yaşantısına Almanya’da son verdi. 2001-2007 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen ve kaptanlık pazubandını koluna takan deneyimli isim, 3 Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 41 kez de A Milli Futbol Takımı formasını giyd.

İNİŞLİ ÇIKIŞLA KARİYER

43 yaşındaki teknik adam, saha içindeki istikrarlı kariyerine saha kenarında devam edemed. Almanya’nın Köln takımında yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Özat, Ankaragücü, Boluspor, Elazığspor, Samsunspor, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği, Giresunspor gibi takımlarda teknik direktörlük yaptı. Son olarak Bosna’nın Celik Zenica takımında göreve getirilen Özat, takımın borçları nedeniyle lisansı çıkmayınca ve oturma izni alamayınca 3 ays onra Türkiye’ye geri dönmek zürunda kaldı. Özat, Türkiye’de son olarak Şubat 2019-Eylül 2019 tarihleri arasında Adana Demirspor’u çalıştırdı.

Bu arada yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Adana Demirspor, ikinci etap çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bolu’da iki haftadır yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Mavi-Lacivertliler, hazırlıklara kaldığı yerden devam etti. Bolu kampanının ikinci etabı 5 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi. Mavi-Lacivertliler çekilen fikstür sonucunda ilk maçını Bursa’da Bursaspor ile oynayacak. Bu arada, Adana Demirspor yönetimi kaleci sorununu Litvanyalı kaleci Emilijus Zubas, forvet sorununu da Honved FOC forması giyen Davide Lanzafame ile 1+1 yıllık anlaşma çözüme kavuşturdu. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor