Şimşek’te öncelik kazanmak

Adana Demirspor, bu hafta deplasmanda oynayacağı Ümraniyespor maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarda sürdürüyor. Ümraniyespor-Adana Demirspor maçı Pazar günü saat 17.30’da oynanacak. Şimşek’te Okan Alkan, Rassoul ve Traore cezalı oldukları için Ümraniyespor karşısında oynayamayacaklar.

Mavi-Lacivretli ekip, öncelikli olarak Ümraniyespor maçını kazanıp, daha sonra kendi sahasında oynayacağı İstanbulspor’u da yenip Erzurum BB’nin puan kaybetmesini bekleyecek.  Adana Demirspor 55 puan ve averajla üçüncü durumda bulunurken, Hatayspor 60 puanla lider, Erzurum BB 56 puanla ikinci, Bursaspor 55 puanla dördüncü, Akhisarspor 54 puanla beşinci ve Karagümrük te 53 puanla 6’ncı sırada bulunuyor.

Adana Demirspor’un şampiyon olabilmesi için gerekli olan ilk şey önündeki 2 maçı kazanması ve 6 puan toplaması. Mavi-Lacivertlilerin maçlarını kazanması için şampiyonluk yeterli olmayacak, Erzurum BB’nin puan kaybetmesini bekleyecek. İkinci sırada bulunan Erzurumspor 33.hafta maçında deplasmanda Altay ile karşılaşacak. Son 10 maçında mağlup olmayan Altay’ın play-off potasına girebilmesi için Erzurum BB’nden puan veya puanlar alması gerekiyor. Adana Demirspor, Ümraniyespor deplasmanında kazanır ve Erzurumspor Altay deplasmanında puan veya puanlar kaybederse Mavi-Lacivertliler tekrardan son hafta öncesi ilk 2 içerisine girecek. İkili averajda hem Erzurum BB, hem de Bursaspor’a karşı üstün olan Adana Demirspor, üçlü averajda da rakiplerine karşı üstünlüğü bulunuyor. Bu arada Ümraniyespor-Adana Demirspor maçını Suat Arslanboğa yönetecek.

TAKIMLARIN SON İKİ MAÇLARI

HATAYSPOR (607

Adanaspor (D)

Bursaspor

ERZURUM BB (56)

Altay (D)

Ümraniyespor

ADANA DEMİRSPOR (55)

Ümraniyespor (D)

İstanbulspor

BURSASPOR (55)

Menemenspor

Hatayspor (D)

AKHİSARSPOR (54)

Boluspor (D)

Keçiörengücü

FATİH KARAGÜMRÜK (53)

Keçiörengücü (D)

Adanaspor

ALTAY (!)

Erzurum BB

Giresunspor

(HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor