Adana Demirspor’un ‘Süper Lig’ başvurusu reddedildi

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, resim olmayan açıklamalara göre Süper Lig taleplerinin reddedildiğini duyurdu.

Mavi-Lacivertli ekip Play-Off finalinde penaltılarda Fatih Karagümrük’e kaybederek Süper Lig’e çıkma umutlarını kaybetti. Bu arada ligden düşmenin bu sene kaldırılması üzerine sosyal medyada büyük bir kampanya başladı. Ardından birçok kulüp geçen ay TFF’ye başvuru yaparak Adana Demirspor’un Süper Lig4e alınıp ligin 22 takımla oynanmasını istedi.

Türkiye Futbol Federasyonu başvuruyu reddedip ligin 21 takımla devam edeceğini açıkladı. Kurban Bayramı sonrası TFF’ye tekrar başvuran Adana Demirspor beklemeye başladı. Mavi-Lacivertli kulübün başkanı Murat Sancak dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada resmi olmayan açıklamalara göre Süper Lig’e alınmadıklarını duyurdu. Başkan Sancak, “Çok değerli Adana Demirspor taraftarları Türkiye Futbol federasyonu resmi olmayan kararına göre Süper Lig 21 takımla devam edecek. Yani Adana Demirspor Süper Lig’e alınmadı, hayırlı olsun. Kaldığımız yerden devam edip inşallah şampiyon olup çıkarız. Daha sonra bu konularla alakalı bir basın toplantısı yapacağım” dedi.

FORVET VE KALECİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Adana Demirspor’da forvet ve kaleci sorunu çözüldü.  Mavi-Lacivertli  yönetim, önceki gün ilk olarak kaleci sorununu Litvanyalı kaleci Emilijus Zubas ile 2+1 yıllık sözleşme ile çözdü. Kulüpten yapılan açıklamada, “Takımımız Litvanya A Milli Takımı kalesini koruyan ve Bnei Yehuda takımında forma giyen 30 yaşındaki Emilijus Zubat ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştır” ifadelerine yer verdi

Adana Demirspor, kaleci sorununu çözdükten sonra dün de forvet sorununu çözdü. Mavi-Lacivertli ekip Macaristan Ligi takımlarından Budapest Honved FOC forması giyen 33 yaşındaki İtalyan forvet Davide Lanzafame ile 1+1 yıllık anlaşma sağlamıştır. Milli takım forması da giyen Lanzafeme, Honved FC takımında iki kez üst üste gol kralı oldu. 9 Şubat 1987 doğumlu golcü oyuncu Palermo, Juventus, Brescia, Catania, Grosseto, Budapest Honved, Perugia, Novara ve Farencvaros formaları giydi.

Diğer taraftan Adana Demirspor’da Erkan Zengin ve Semih Güler, Bolu’daki ikinci etap kampına da davet edilmedi. Her iki oyuncuyla da yolların ayrılması gündemde. Erkan ve Semih,bireysel olarak çalışmalarını sürdürürken, yönetimin son kararını bekliyor.

FİKSTÜR ÇEKİLİYOR

Türkiye Futbol federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 2020-21 sezonu fikstür çekim tarihleri belli oldu. Buna göre Süper Lig fikstür çekimi bugün saat 21.00’de, TFF 1.Lig fikstür çekimi ise yarın yine saat 21.00’de TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde TFF yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek.

HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor