Şimşek’te umutlar yeşeriyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun önceki gün aldığı karala liglerin belirsiz bir süre ertelenmesinin ardından neler yaşanacağı merak konusu. Ancak, Adana Demirspor’un süper lige bu kadar yaklaştığı bir durumda umutlar yeşeyiro.

Mavi-Lacivertliler, ligin bitimine son 6 hafta kala 4 maçını evinde oynayacak. Adana Demirspor, son haftalara rakiplerine göre fikstürde avantajlı girip, Süper Lig’e çıkmak için mücadele verecek. Sadece 2 defa deplasmana gidecek olan Mavi Şimşekler için yol yorgunluğu ve stresini rakiplerine göre daha az yaşayacak.

Ligde 45 puan ile dördüncü sırada yer alan Adana Demirspor, bu sene 25 yıllık Süper Lig hasretini sonlandırmak istiyor. Başkan Murat Sancak ile ivme yakalayan Mavi-Lacivertli ekip, şu anda ligin en çok gol atan takımı konumunda bulunuyor. Ligin 28.haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda oynadığı maçı da 4-1 kazanan Adana temsilcisi, son 6 haftaya rakiplerine göre fikstür avantajıyla giriyor.

Sırasıyla Osmanlıspor ve Giresunspor ile evinde oynayacak olan Adana Demirspor, daha sonra BB Erzurumspor deplasmanına gidecek. Ligin 32.haftasında ise İzmir ekibi Altay ile mücadele edecek olan Mavi-Lacivertliler, 33.haftada Ümraniyespor ile dışarıda, 34.haftada ise İstanbulspor ile evinde oynayarak sezonu kapatacak. Adana ekibi, sadece 2 kere deplasmana gideceği için yol yorgunluğu ile stresini rakiplerine göre daha az yaşayacak.

25 yıllık Süper Lig hasretini bu sene sonlandırmak isteyen Adana Demirspor, en yakını rakibi 46 puan ile Bursaspor ve 47 puan ile BB Erzurumspor’a göre fikstür avantajıyla girecek. Ligde 53 puan ile lider olan Hatayspor son 6 haftada 3 defa deplasmana gidip, 3 maçını evinde oynayacak. 47 puan ile ikinci olan BB Erzurumspor 4 kere deplasmana gidip 2 defa evinde karşılaşacak. 46 puan ile üçüncü sırada yer alan Bursaspor ise 3 maçını deplasmanda oynarken, 3 müsabakayı da sahasında oynayacak. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor