ŞİMŞEK’TEN RAKİPLERİNE GÖZDAĞI

Adana Demirspor, önceki gün oynanan İstanbulspor karşısında aldığı 6-0’lık galibiyetle taraflı tarafsız tüm sporseverlerden tam not aldı. Oynanan oyun, saha içindeki futbolcuların istekleri ve arzuları spor kamuoyunda takdir topladı.

Mavi-Lacivertliler 90 dakikanın sonunda %52 topla oynadı, rakip kaleyi tam 17 kez yokladı. İstanbul ekibi ise maç içinde 8 şut attı. Adana Demirspor’un 436 başarılı pas yapmasına rağmen, konuk ekip 392 başarılı pas yapabildi.  17 şutun 11’i isabetli oldu. Bu arada Adana Demirspor’un bu sezon kadrosuna kattığı Yusuf Sarı ve Gökhan Töre, İstanbulspor karşısında attıkları gollerle Süper Lig’de ilk kez gol sevinci yaşamış oldular. Oyuna sonradan girmesine rağmen geceye damgasını vuran isimlerden birisi de Emre Akbaba oldu. Tecrübeli oyuncu oyuna girdikten sonra 2 asist yaparak takımının farklı galip gelmesinde etkili oldu. Emre Akbaba, bu sezon 12 maçta 3 gol ve 3 asist yaptı.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella maçtan sonra yaptığı açıklamada. “Yakaladığımız pozisyon sayısına göre aslında daha fazla gol de atabileceğimiz bir maçtı. Aslında iki yönlü yorumlamamız gereken bir maç oldu. İlk yarıda dengeli bir maç vardı, bizi gerçekten diğer rakiplere de yaptıkları gibi zorladıkları bir ilk yarı oldu. Sonrasında maç ikinci yarıda komple değişti ve skor lehimize döndü” dedi. Başarılı teknik adam, son günlerde basında yer alan Hulk ismi için de, “Bir başka takımın oyuncuları ile ilgili açıklama yapmayı sevmiyorum. Birçok isim yazılıyor ancak şu an transfer döneminde değiliz. Transfer dönemine kadar oynayacağımız maçlara odaklanmış durumdayız. Biz de noel geçtiğimiz günlerdeydi. Birçok hediye aldım. Başkanımızdan da transfer döneminde güzel bir hediye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor, ligin 18.haftasında deplasmanda Başakşehir’e konuk olacak. İstanbulspor’u 6-0 gibi farklı mağlup eden Mavi-Lacivertliler’de morallerin çok yüksek olduğu ve bu maçı da kazanacaklarına olan inançlarının fazla olduğu ifade edildi. 9 Ocak Pazartesi günü oynanacak maçın başlama saati 17.00. Başakşehir Perşembe günü oynanan Gaziantep FK karşısında 1-1 berabere kalmıştı. Bu karşılaşma öncesi Adana Demirspor 30 puanla dördüncü, Başakşehir ise 31 puanla 3.sırada yer alıyor. Müthiş bir maç olacağı ve seyir zevkinin yüksek olacağı bir maç taraftarları bekliyor. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor