SİNAN OĞAN: CUMHURBAŞKANI ADAYLARI BİR ARAYA GELMELİDİR

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Adana ziyaretinde önce Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Sinan Oğan burada yaptığı konuşmada, “Seçimlerin selametle gerçekleştirilmesi için elimden geleni yapıyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı adaylarını seçim öncesi bir araya gelmeye ve konuşmaya davet ediyorum” dedi. ÇGC’den sonra Gazipapaşa Bulvarı’na gelerek buradaki gençlerle bir araya gelen Sinan Oğan, gençlerle birlikte muzlu süt içti.

 

 

HABER: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-Adana’ya gelen Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ilk olarak ÇGC’ye gelerek basın mensupları ile görüştü. Oğan, görüşmede seçimlerin selametle gerçekleştirilmesi için elinden geleni yaptığını belirtti. Ayrıca Cumhurbaşkanı adaylarını seçim öncesi bir araya gelmeye ve konuşmaya davet etti. ÇGC ziyareti sonrasında gençlerle bir araya gelerek muzlu süt içti.

Cemiyette konuşan Sinan Oğan, “Seçime artık sayılı dakikalar kaldı biliyoruz. Türkiye’de kaos ortamına doğru bir takım girişimler olduğunu da biliyoruz. Öncelikle benim görüşüm; 4 Cumhurbaşkanı adayı olarak bizim bir an önce hep birlikte oturup çay, kahve içmeliyiz ve hiçbir şey yapmamalıyız. Sayın Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İnce sizin belirleyeceğiniz her yere gelirim. Sizleri bir kahve içmeye davet ediyorum. Bu davet Türk toplumuna olumlu bir etki yaratacaktır emin olun. Bizler seçime gidiyoruz ve bu seçimin suhuletle olması için ben elimden geleni yapıyorum. Bununla ilgili Cumhurbaşkanı adaylarına da çağrıda bulunuyorum: Arkadaşlar bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’ni rahatlıkla, suhuletle atlatabileceği seçimdir. Ancak bu seçimde bir sürü farklı şeyler devreye konulmaya çalışılıyor. Biz her türlü tehlikenin karşısında olacağız” dedi.

“Sevgili arkadaşlar, kıymetli basın mensupları, Türkiye’nin yoğun gündemi içerisinde birkaç temel meseleye vurgu yapmak istiyorum” diyen Oğan, vurgu yapmak istediği meseleleri maddeler halinde şu şekilde sıraladı:

1)      Temel meselemiz seçim güvenliği ve seçime sayılı günler kala yaşadığımız bu hadiseler var. Buradan Sayın Muharrem İnce’ye geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Muharrem İnce’ye yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Türkiye artık temiz bir siyaset sayfası açmalıdır. Biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturup konuşmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu Laiklik ilkesine dört elle sahip çıkacağımızı belirtmek isterim. Hiç kimse ırkı, mezhebi yüzünden kendini açıklamak zorunda bırakılmamalı. Bunu kınadığımı belirtmek isterim. Bizim birinci sorunumuz Laiklik ilesine sahip çıkmaktır.

2)      Sığınmacı meselemiz var. Biz sığınmacıları en geç 1 yıl içerisinde evlerine geri yollayacağız. Dolayısıyla bu seçim bir referandum olacaktır. Diğer üç Cumhurbaşkanı adayı sığınmacıları gönderemeyeceklerini söylediler. Sadece Ata İttifak’ı bunu kesin şekilde belirtti.

3)      Deprem meselemiz bulunmaktadır. Adana’lılar da günlerce bu yüzden dışarıda kaldılar, evlerine giremediler. Çünkü deprem coğrafyasında yaşıyoruz ve maalesef hükümet bu depremde sınıfta kaldı. Zamanında gidemediler ve yeterli tedbirleri alamadılar. Biz bu sebeple Afet Bakanlığı kurulması önergemizi hazırladık. Cumhurbaşkanı olursak bu kararnameyi hayata geçireceğiz.

4)      Ekonomi sorunumuz bulunmakta. Faiz sonuç, enflasyon sonuç gibi saçma sapan olmayan ekonomi teorilerini derhal kaldıracağız. Dolar ve kur ikili sisteme doğru gidiyor. Merkez Bankası’nın açıkladığı kur ile kapalı çarşının kuyumcusunun açıkladığı döviz kur fiyatı aynı olmuyor. Derhal bu yanlış ekonomik sistemden vazgeçilmeli. Kendisini ekonomist olarak ilan eden Erdoğan’a çağrım var; Sayın Erdoğan siz kendinizi ekonomist olarak, felsefeci ilan edebilirsiniz. Ama ekonomiyi anlayan birine bırakın. Gerçi şurada 3 gün kaldı bırakmasanız da olur.

5)      Adalet sorunumuz çok önemlidir. Adalet şu an ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Ülkemizde ne olursa olsun Adaleti sağlayacağız ve Adaleti herkese eşit olacak şekilde ayarlayacağız. Kadınlarımız ve çocuklarımıza yönelik şiddet, tecavüz en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

“Gördüğünüz gibi biz kadromuzu dikkatli seçmeye özen gösteriyoruz. Nitelikli bir kadro hazırladık. Sinan Oğan’ın yönettiği ülkede devlet yeniden rayına oturacaktır. Herkes eşit şekilde yaşayacak, hakkını savunabilecek, demokrasi hakim olacak” diye belirten Sinan Oğan konuşması bittikten sonra basın mensuplarından gelen soruları cevapladı.

“Genç vatandaşlar tarafından çokça tutuluyorsunuz. Planlarınız arasında gençlerle ilgili bir planınız var mı?” sorusuna Oğan, şu cevabı verdi:

“En önemli planımız tabii ki gençlik olacak. Gençlerimiz rahat nefes alacak. Kafeye gidecek paraları yok gençlerin, bu ülkede nefes almak bedava değil. Mezun olduktan sonra iş bulmak kolay değil liyakatsizlik almış başını gitmiş. Mustafa Kemal Atatürk rastgele bu ülkeyi gençlere emanet etmedi.  Seçildikten sonra gençlere teknoloji çeki vereceğiz hem istediklerini alabilecekler hem de milli teknoloji gelişmiş olacak.”

Başka bir gazetecinin sorduğu “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan sığınmacıları nasıl göndereceksiniz?” sorusuna da Oğan şu yanıtı verdi:

“Dünyanın her yerinde vatandaşlık olmanın kriterleri var ve vatandaşlık olurken verdiği bu beyanlar çok önemlidir. Yıllar geçse bile beyanda yanlışlık olursa tespit edilir ve iptal edilir. Bizler sığınmacı vatandaşların beyanlarını tek tek hepsini inceleyeceğiz. Tespit edip yanlış beyanları iptal edeceğiz. Kaosa gelirsek Süleyman Soylu 14 Mayıs’ı bir darbe girişimi olarak görmüştür.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor