‘Şirketleşmeyen kulüplerin yaşama şansı yok’

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Sheraton Oteli’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında şirketleşmeyen kulüplerin yaşama şanslarının bulunmadığını söyledi. Murat Sancak, beraberinde Başkan Vekili Metin Korkmaz ve Basın Sözcüsü Savaş Çokduygulu ile gerçekleştirdiği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda yönetime şirketleşme yetkisi verildiğini, bunu en verimli şekilde yaşama geçireceklerini, 3-5 yıllık periyotta Demirspor’un hisselerinin yüzde 90’ını borsaya açacaklarını kaydetti.

Demirspor’a başkan olmasını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adanalı Julide Sarıeroğlu’nun ısrarıyla gerçekleştiğini, bundan hiçbir dönem pişmanlık duymadığını, Adana’yı ve Demirspor’u çok sevdiğini ifade eden Başkan Sancak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Öncelikle şirketleşmeyen kulübün ayakta kalma ve faaliyetini sürdürme şansı yok. Bunu araştırıyoruz. En akılcı şekilde yakın zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Geçen sezon süper lige yükselmeyi talihsiz bir şekilde kaçırdık. Herkes diyor ki ‘Murat Sancak’ın nüfusu büyük ve güçlü isteseydi futbol federasyonuna baskı kurarak takımı süper lige çıkarırdı. Belki doğruluk payı var. Ancak, ben Murat Sancak olarak Demirspor’un geçmişini de düşünerek böyle bir haksız talebin üstüne çok gitmedim. İnşallah bu sezon bunu telafi ederek 27 yıllık özlemi gidereceğiz. Elbette bu işlerin garantisi yok.  İyi bir kadro yaptık. Belki bir iki transfer daha yapacağız. 5 Ekim’e kadar zamanımız var. Volkan Şen’in sakatlığı sürüyor, İyi bir Volkan Şen iş yapar. Bekleyeceğiz. Taraftarlarımız rahat olsun en yararlı transferleri yapacağız. Yabancı oyunculardan belki bir-iki futbolcuyu kiralık olarak verebiliriz. Çünkü federasyona bildireceğimiz kadro 24 kişi olacak “

“KOCA ADANA’DAN KİŞİ VE KURUMLARDAN SADECE 1.1 MİLYON TOPLADIK”

Harcamaların büyük bölümünü tek başına karşıladığını, yönetimde bulunan bazı kişilerin de katkı sağladığını belirten Murat Sancak, “Adana’dan parasal konuda gerekli desteği bulamadık. Koca Adana’da yerel yöneticiler, kişi ve kuramlardan 1.1 milyon lira para toplayabildik. Ben harcamalarımı gönüllülük hesabına göre koydum. Harcadığım paraların peşinde değilim. Yeter ki Demirspor süper lige çıksın” dedi.

Demirspor’u asla siyasete alet etmeyeceğini, bunu yapmak isteyenlere de izin vermeyeceğini belirten Sancak,  kulüpten 8-10 yıl önce alacağı olanların bunu tahsil etmeye çalıştıklarını, kulübün her ay 600-700 milyon harcamalarının bulunduğunu ifade etti.  Altyapıya büyük önem verdiğini ifade eden Murat Sancak, şampiyonluğa oynayan bir ekibin 15-16 yaşında alt yapıdan gelen çocukları oynatma riskine giremediklerini, bunlara profesyonel imza attırarak kulüplere kiralık olarak verdiklerini, yakın gelecekte alt yapıdan önemli futbolcuların çıkacağına inandığını kaydetti.

“METİN KORKMAZ MENAJERLİĞİ ASKIYA ALDI MESAİSİNİ DEMİRSPOR’A KULLANACAK”

Murat Sancak, daha önceleri profesyonel menajerlik yapan Metin Korkmaz’ı yönetime aldığını ve başkan vekili yaptığını belirterek, “Metin Korkmaz ile çok gereksiz dedikodular çıkardılar. Ben güvenmediğim adamı yönetime almam ve onunla çalışmam. Metin menajerliği askıya aldı. Bundan böyle mesaisini Demirspor için harcayacak. Çok da yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu

“SELÇUK ÖZKÖK BİZE ZORLUK ÇIKARTIYOR”

Seyhan Belediyespor takımından 3-4 futbolcunun kendileriyle antrenmana çıktığını belirten Murat Sancak, geçmiş dönemlerde Adana Demirspor Kulübü’nde önemli görevlerde bulunan şimdi Seyhan Belediyespor Kulübü Başkanlığı yapan Selçuk Özkök’ün kendilerine zorluk çıkardığını, bonservis ücreti istediğini ifade etti.

Antrenörlerin spor medyasına röportaj vermelerini yasakladığını belirten Sancak, daha sonra yapacağı toplantıya Demirspor teknik direktörü Ümit Özat’ı getireceğini sözlerine ekledi.

CHEDJOU ŞİMŞEK’TE

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, bir dönem Galatasaray’da forma giyen Aurelien Chedjou ile anlaştıklarını söyledi. Fransa 2.Lig takımlarından Amiens SC takımında forma giyen Chedjou bu sezon 19 Eylül’de oynanan karşılaşmada forma giydi. 35 yaşındaki Kamerunlu oyuncu 2007-2013 yılları arasında Lille’de forma giyerken, 2013-2017 yılları arasında Galatasaray’da forma giydi. Galatasaray’dansonra Başakşehir ve Bursaspor formaları giyen Chedjou geçen sezon Amiens SC takımına transfer oldu. Tecrübeli oyuncu geçen sezon Fransa 1.Ligi’nde mücadele eden Amiens SC’de 25 kez forma giydi. Kariyeri boyunca 381 maçta forma giyen Chedjou 28 gol attı, 9 asist yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor