SİYASETTE ÇOK SERT RAKİPTİLER DEVLETTE YEK-VÜCUT OLDULAR

1957 Seçimlerinden bu yana siyasette pek çok lider tanıdık, olaylarla karşılaştık. Adını en çok duyduğumuz liderler vardı ki, bunlar tarihte özel yer aldılar. İsimleri sayalım:  İsmet Paşa (İnönü), Celal Bayar, Adnan Menderes, Kasım Gülek, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit. Hepsi de ömrünü tamamladı. Öteki dünyada bir araya gelmişlerse, tatlı tatlı sohbet ettiklerinden kuşku duymam. Çünkü siyasette sert rakiptiler ama devlette her zaman yek-vücut olmuşlar, birbirlerine karşı saygıda kusur etmemişlerdi. Bunlar dışında, devlet başkanı veya başbakan olarak görev yapan sayısız isimler neredeyse unutulup gitti.

Bugün,

İnönü’nün rakipleri Bayar ve Menderes’le,

İnönü’nün rakibi Demirel’le

Demirel’in rakibi Ecevit’le

ve bazı diğer liderlerin fotoğraflarını sunuyorum. Bu fotoğraflar, devlet adamının nasıl olması gerektiğinin ve neden unutulmazlar arasında yer aldıklarının çok açık göstergesi sayılır.

Ayrıca, Demirel’in siyasette en sert iki rakibi İnönü ve Ecevit için söylediklerini ibret belgesi olarak buraya alıyorum. Bir de, “İstanbul Belediye Başkanı kapıda bekletilmez” diyerek randevularını iptal edip CHP’li Başkan Haşim İşcanı’ı ayakta karşılayan Demirel’in davranışını ilginç bulacağınızdan kuşkum yok.

RESİM VE RESİM YORUMLARI GAZETENİZ BÖLGE’DE

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor