SİZ CORONA VİRÜSÜ İLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Salgın hızla yayılıyor, insanlar sokaklarda karınca gibi dolup taşıyor.

Yahu siz CORONA ile dalga mı geçiyorsunuz?..Yurt dışına çıkabilmek için Corona testinden geçme zorunluluğunuz var.. 72 saat önceden testen geçip negatif raporu almadan çıkamıyorsunuz.. Gidin bakalım hastanelere..

İlk soğuk duş, test  olabilmek için ödeyeceğiniz paraya yüzde yüze yakın zam gelmiş.. Bu bir..

İkincisi daha önemli.. Koridorlar tıklım tıklım.. Bir tarafta pozitif olanlar, diğer tarafta negatif olanlar..

Aralarında sosyal mesafe de kalmamış..

Bir de sokaklara bakın, Pazar yerlerine bakın.. Tıklım tıklım..

Beyler!.. Bayanlar!.. Gençler!.. Yaşlılar.. Size sesleniyoruz;

CORONA ile dalga geçilmez.. Her geçen gün pozitif sayısı yükseliyor, hayatını kaybedenlerin sayısı aynı.. Kendinizi düşünmüyorsanız, ailenizi, çocuklarınızı, büyüklerinizi tanıdık tanımadık herkesi düşünün..

Siz bakmayın resmi rakkamlara varın TEHLİKENİN FARKINA!..

……………………………………

MENDERES SAMANCI’YA NEDEN KIRGINIZ ?

Geçen hafta bir arkadaş grubuyla sohbet ediyorduk.. Menderes Samancı’dan bahsedildi, görüşüp görüşmediğimiz soruldu.. Görüşmediğimizi söyledik.. Neden diye soruldu, kırgın olduğumuzu belirttik.. Nedeni soruldu, “Boş ver” dedik, ısrar edildi, anlattık;

 “Gölcük depreminden sonra Altın Koza  Kültür ve Film Festivali iptal edildi.. Daha sonra da hiç yapılmadı.. Bu Adana’nın tanıtımı için en önemli festivaldi ve unutulmaya yüz tutmuştu.. Biz BÖLGE gazetesi  olarak kampanya başlattık.. Günlerce sürdü.. Halkın görüşlerini aldık, demoratik kitle örgütleriyle görüşmeler yaptık ve günlerce sürdürdük, önemli bir kamuoyu oluşturduk.. Ancak, dönemin Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı ikna edemedik..

Adanalı olan Nebil Özgentürk, Menderes Samancılar ve Gaziantep’li hemşehrimiz Yılmaz Köksal ile film yapımcılarını Adana’ya davet ettik. Gidiş-dönüş uçak biletlerini, otel masraflarını tamamen biz BÖLGE gazetesi olarak karşıladık. Salon tuttuk, Adana’nın dinamik güçlerini aynı panelde buluşturduk Altın Koza konusunda görüş ve düşüncelerini aldık.. Daha sonra Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı ziyaret ettik, Altın Koza’nın Adana için vazgeçilmez olduğunu dilimiz döndüğünce anlattık ve ikna ettik..

Altın Koza festivali başladığı zaman Haber Türk TV özel bir “Altın Koza programı yaptı” konuğu da Menderes Samancı.. Soruyorlar, bu kadar aradan sonra Altın Koza’nın nasıl başladığını.. Menderes Samancılar, kendisinin ve adını vermediği bir kısım arkadaşlarının mücadelesi sonucu gerçekleştiğini söylüyor.. Yahu bir kelime de  BÖLGE gazetesinin katkısı olduğunu söyle.. O gündür bu gündür konuşmuyorum.. Vefasız ve bencil insanları hiç sevmedim.. Bu benim karekterimdir  ve vazgeçmem elimde değildir.”

Haklı olduğum ifade edildi..

Siz değerli okurlarla paylaşmak istedim..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor