ŞOFÖRLER KONTAK KAPATTI!

Cemalpaşa ve İtimat minibüsü Kooperatifi’ne bağlı dolmuşlar, başka minibüs hatlarının kendi hatlarına girmesine onay veren Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararını protesto etmek için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapatarak eylem yaptı.

YOLU KAPATIP, POLİSLE TARTIŞTILAR

Yaklaşık 200 araçla Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan minibüs esnafı, zaman zaman yol kapatarak polisle tartıştı. Başka kooperatif dolmuşlarının, kendi güzergâhları kullanmasına imkan veren kararın alındığı sırada kendilerinden görüş alınmadığını öne süren dolmuşçu esnafı, uygulamanın hak ihlali olduğunu öne sürdü.

SONUÇ ALANA KADAR EYLEME DEVAM

Cemalpaşa Kooperatifi Başkanı Erkan Çetiner, ‘’Ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Başka kooperatifleri bizim güzergahımıza sokarak haksız rekabet yaratılmaya çalışılıyor. Yetkililerle konuştuk; ancak sonuç alamayınca böyle bir eylem yapma gereği duyduk. Sonuç alıncaya kadar eylemlerimiz sürecek’’ dedi.

 

(HABER MERKEZİ)- Cemalpaşa ve İtimat minibüsü Kooperatifi’ne bağlı dolmuşlar, başka minibüs hatlarının kendi hatlarına girmesine onay veren Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararını protesto etmek için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapatarak eylem yaptı.

İtimat ve Cemalpaşa Kooperatifi’ne bağlı dolmuşçular adına söz alan İtimat Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan alınan kararla ilgili “Ekmeğimizle oynanıyor” iddiasında bulundu.

Başkan Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son UKOME toplantısında Akkapı ve Özbirlik dolmuşlarına, hakları olmamasına karşın bizim güzergâhımız olan Atatürk Caddesi verilmiştir. Buralarda çalışan ve hak sahibi hatlar Cemalpaşa ve İtimat’tır. Aynı zamanda 2012 yılında bizim mahkeme kararımız var.  Mahkeme kararında, “Hiçbir güzergâh, başka güzergâhın üzerine verilemez” yazmaktadır.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Uzlaşma Olmadan olmaz” talimatına karşın güzergâh kararlarını, Daire Başkanı Hüseyin Kara ve Çağrı Bey’e ilettiğimiz halde, kendi istekleri doğrultusunda vermişlerdir. İtimat’ın ve Cemalpaşa’nın ekmeğiyle oynuyorlar. Esnafımızın diretme nedeni ekmek davası. Biz kimsenin mağdur etme peşinde değiliz. Haksızlık yapma peşinde değiliz”

Başkan Karalar’ın “Uzlaşma” talimatına rağmen bürokratların kendi iradeleriyle karar aldıklarını öne süren İtimat Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Sabri Doğan şöyle devam etti:

“Kanunlara saygımız sonsuzdur. Boynumuz kıldan incedir. Ama biz hakkımızı arıyoruz. Ekmeğimizi arıyoruz. Gerekenin yapılmasını Zeydan Başkan’dan bekliyoruz. Bu kararın onaylanmamasını bekliyoruz. Defalarca daire başkanını aradım. Daire başkanlığıyla görüşme yaptık. Daha önceden daire başkanıyla beraber Cemalpaşa’nın Dolmuşçu Kooperatifi Başkanı, ben, Hüseyin Kara ve Çağrı Bey, Zeydan Başkanı çağırmıştı bizi ve oturup konuşmuştuk. Zeydan Başkan’ın talimatı kesinlikle uzlaşma olmadığı takdirde hiçbir güzergâh verilmeyecektiBürokratlar kendi başlarına iş yapıyor. Otobüslerle olsun, dolmuşlarla olsun, başka güzergâhların yöneticileriyle uzlaşmamız yok. Olmadığı halde Hüseyin Kara bu kararı uygulattı.  Ekmeğimizle oynadı.” diye konuştu.

Başkan Sabri Doğan ayrıca, eylemlerin sonuç alınana kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor