Soner Çetin “Biz de Varız” dedi

ADANA (BÖLGE)-Biz de Varız Destekleme Derneği’nin Divan Otel’de gerçekleştirilen toplantısına katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, derneğin projelerini ve çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirterek, “Farkındalık yaratmaya yönelik projelerin her zaman destekçisiyiz. Bu anlamda Biz de Varız Destekleme Derneği’nin gerçekleştirdiği tüm projelerde biz de varız” dedi.

Parlak yönetiminde toplantı

Yaklaşık 8 ay önce kurulmasına rağmen gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle büyük yankı uyandıran Biz de Varız Destekleme Derneği’nin olağan toplantısı Divan Otel’de yapıldı. Dernek Başkanı Esin Parlak yönetiminde bir araya gelen üyeler, derneğin bundan sonra gerçekleştireceği çalışmalar ve projeler üzerinde fikir alış verişinde bulundu.

Soner Çetin’den destek

Biz de Varız Destekleme Derneği’nin son toplantısına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katılarak destek verdi. Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirten Başkan Soner Çetin, farkındalık yaratmaya yönelik projelerin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Çukurova’ya “Moral Evi

Çukurova Bölgesi’nde kurulacak olan bir “Moral Evi” ile engelli ailelerin çocuklarını geçici süre de olsa bırakabilecekleri güvenli bir sosyal donatı oluşturacaklarını ifade eden Soner Çetin, bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. Biz de Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak ise, Başkan Çetin’e desteklerinden ötürü teşekkür ederken, Engel Olma Destek Ol Projesi’nden sağlanan bağışların bir kısmını Moral Evi için kullanabileceklerini belirtti ve Çetin’e destek verdi.

Özel gereksinimli bireyler için büyük şenlik

Biz de Varız Destekleme Derneği üyelerinin bir araya geldiği toplantıda ayrıca Engel Olma Destek Projesi ile elde edilen bağışların hangi etkinliklere ve projelere aktarılacağı anlatıldı. Geçtiğimiz günlerde özel gereksinimli çocukların en büyük hayali olan uçağa binme isteğini yerine getiren derneğin son toplantısında ayrıca Haziran ayında yaklaşık 500 özel gereksinimli çocuk ve ailelerini kapsayan bir şenlik düzenlemeye karar verildi.

Diskleksi konusunda sunum

Toplantının son kısmında ise Diskleksi ve Hiperaktivite Derneği Adana İl Temsilcisi Semiha Çopur tarafından Diskleksi problemi yaşayan çocuklar ve bu çocuklara yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışmaları konusunda sunum yapıldı. Çopur, diskleksinin zeka geriliği ile ilgisi olmadığını belirterek, zeka seviyesi çok yüksek çocuklarda da görülebildiğini ve mutlaka eğitim alınması gerektiğini kaydetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor