Soner Çetin, “Deniz Gezmiş’in vasiyetini yerine getirmiş olacağız”

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Belediyesi tarafından yapılan Üç Fidan Parkı 6 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’de açılıyor. Belediyevleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı eski Bilfen Okulları önündeki alanda yapımı tamamlanan Üç Fidan Parkı açılışına kalabalık bir topluluğun katılması bekleniyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Deniz Gezmiş’in vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Mezarda olmasa bile topraklarını birleştiriyoruz” dedi.

Türk solunun 1968 kuşağı temsilcilerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilmişti.

Türkiye devrimci hareketinin önderleri 6 Mayıs’ın her yıldönümünde kesintisiz anılıyor. Bu yıl da başta sosyal medya olmak üzere, “Üç Fidan” olarak anılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için çok sayıda mesaj paylaşılmaya şimdiden başlandı.

Açılıştan sonra Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşide Atila Sarp ve Mustafa Lütfi Kıyıcı birer konuşma yaparak Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan burada da anılmış olunacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor