SONER ÇETİN; HER ZAMAN İLKLERİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

15-16-17 Eylül tarihlerinde yapılacak TSYD Turnuvası ile ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi’nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Çukurova Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyesi SK Onursal Başkanı Soner Çetin de katıldı. Çetin burada yaptığı konuşmada, “Bizler, her zaman güzel olan ilkleri yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

15-16-17 Eylül tarihlerinde yapılacak TSYD Turnuvası ile ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Çukurova Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyesi SK Onursal Başkanı Soner Çetin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkan Vekili Engin Kanber, Çukurova Belediyesi SK Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Mustafa Umut Uysal, Takım Kaptanı Hazal Selin Uygur ve ikinci kaptan da katıldı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yaptığı açıklamada “Buradaki ortamı görünce çok mutlu oldum. En son çıkan yangınla beraber talihsiz bir olay için gelmiştik buraya. Şimdi de güzel bir şey için burada bir aradayız. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Yani açık söylemek gerekirse son zamanlarda gerçekleştirilen en ciddi basın toplantılarından biri olduğunu da görüyorum. Siz değerli basın mensuplarına bu işe verdiğiniz önem sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Türkiye Spor Yazarları Derneği bizim için çok önemli bir kurum” dedi.

“HER ZAMAN GÜZEL OLAN İLKLERİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bu konuya çok önem verdiğini dile getiren Başkan Çetin, “Tabii bizim çocukluğumuzda her yıl bu turnuvalar yapılırdı. Futbolda belki başka branşlarda bilemiyorum. Uzun süredir bunun eksikliğini hepimiz hissediyoruz. Sizler de, bizler de hissediyoruz. Yani bu özleme bir son vermenin de ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki her zaman güzel olan ilkleri yaşatmaya çalışıyoruz. Bu da yirmi beş sene sonra yaptığımız ilklerden biri oldu. Bu kupayı bundan sonra her yıl tekrarlayacağız bu branşta. Tabii bu turnuvaya katılan diğer kulüplerimize de başarılar diliyoruz. Dört takımlı bir turnuva olacak. Hepsi de birbirinden değerli Sultanlar Ligi ekipleri. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Kupamıza şeref verecekler” diye de ekledi.

“ADANA VOLEYBOL BRANŞINDA DA ÇOK ÖNEMLİ İSİMLER YETİŞTİRMİŞTİR”

Çetin, “Diğer ekipler de ayın on dördünde zannediyorum Adana’mıza gelmiş olacaklar. Onları da ağırlayacağız, misafir edeceğiz. Ve çok güzel bir turnuva yaşayacağımızı düşünüyorum sezon öncesinde. Sultanlar Ligi hepinizin malumu dünyanın en iyi ligi durumunda şu anda. Yani Sultanlar Liginde en kaliteli dünya takımları, en kaliteli oyuncular bu ligde göğsümüzü kabartan şeyler yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki kadın voleybolu çok önemliydi zaten. Çok ilgi çeken bir branştı. Şimdi daha da fazla ilgi çekmeye başladı. Türkiye’de yapılan bir araştırmada; federasyon Başkanımızın ilettiğini söyleyeyim. Vatandaşlara soruyorlar: Kız çocuğunuzun hangi branşta sporla uğraşmasını istersiniz? Yüzde 70’i voleybol diyor. Arkadaşlar bakın o kadar önemli bir şey ki bu. Herkes kendi çocuğunun voleybolcu olmasını istiyor, belki de günün birinde Çukurova Belediyespor’da oynamasını hayal ediyor. Ben buna çok şahit oluyorum. Altyapıya da gereken önemi vereceğiz. Ailelere diyorum ki çocuğunuzu, kız çocuklarınızı voleybola yönlendirin. Adana’dan çok büyük cevherler çıktı. Çok büyük sporcular çıktı. İşte bunlardan bir tanesi de hemen görüyorum karşımda Erden Arat. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri. Adana çok büyük değerler yetiştirmiştir. Yani voleybol branşında da çok önemli isimler yetiştirmiştir” dedi ve bundan sonra Adana’dan daha fazla voleybolcu çıkmasını istediğini vurguladı.

“O ÖRÜMCEK KAFALAR GÜNÜN BİRİNDE DEĞİŞECEKTİR DİYE UMUT EDİYORUM”

“Atatürkçü duruşun bir simgesi haline geldi biliyorsunuz. Bu kızlarımız Atatürk’ün kızları. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadına verdiği önemi göstermesi anlamında da çok önemli. Kızlarımızın bu başarıları da birilerini rahatsız ediyor, etmeye devam etsin istiyorum. Eninde sonunda onlar da güzelliklerini görecektir. Bu işin güzelliklerini yaşayacaktır. O örümcek kafalar günün birinde değişecektir diye umut ediyorum. Çünkü Türkiye’nin gururu oldu bu kızlar” diyen Başkan Çetin, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bu güzellikleri yaşatmak da bizim görevimiz. Bir belediye başkanının görevi sadece olağan belediyecilik hizmetleri değil. Her zaman söylüyorum. Bizim görevimiz kentimize değer katacak projeler altına imza atmaktır. Kentin yarınlarını planlamaktır. Ve gerçekten Çukurova Belediyesi Kadın Voleybol Takımı’nın kente kattığı değeri sizlere tarif edemem. Bunun hepiniz farkındasınız. İnşallah bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Hocamıza, stadımıza güveniyoruz. Oyuncularımıza çok inanıyoruz. Onlar da çok inandılar. Çok güvendiler. İnşallah geçen sene kıl payı kaçırdığımız play-off’u ve ilk altıya girmeyi ben kendim garanti olarak görüyorum. İlk altı ne demek? Avrupa demek. Çukurova Belediyesi’nin ve Adana’mızın adını dünyaya duyurmak demek. Bu çok önemsediğim bir konu. Dünyanın en iyi takımlarını burada misafir edeceğiz hep beraber. Geçen yıl da yaşadık. Devam ettireceğiz bunları. İnşallah çok güzel şeyler yaşayacağız ve bu anlamda bu şehrin bir yöneticisi olarak da memleketime sevdalı bir belediye başkanı olarak da bu işin gururunu yaşıyorum. İnşallah daha uzun yıllar yaşamaya devam edeceğiz diyorum.”

“EVİMİZDE OYNAYACAK OLMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

TSYD Adana Şube Başkanvekili Engin Kanber de, yaptığı kısa konuşmada şunları dile getirdi:

“TSYD olarak her daim sporun içerisindeyiz. Turnuvanın TSYD Kupası adı altında gerçekleşmesi son derece mutluluk veriyor. Adana’ya gelecek olan tüm takımlara başarılar diliyorum. Yıllar sonra böyle bir heyecanın Adana’da yaşanması gurur verici. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. ASKF Başkanı Ahmet Bozan da Turnuva’nın Adana’ya ayrı bir heyecan getireceğini söylerken, Çukurova Belediyespor baş antrenörü Mustafa Umut Uysal, TSYD ailesine kupa iç in teşekkür ederken, “Bu turnuva her iki açıdan önemli. Birincisi TSYD Kupası maçları oynayacak olmamız. İkincisi ise Adana’da maç yapamıyorduk. Başka şehirlere gidiyorduk, hazırlık maçları için. Bu açıdan da evimizde oynayacak olmamız çok önemli. Katılan takımlara başarılar diliyorum. Çok güzel bir turnuva olacak.”

“KADININ GERÇEKTEN HER ZAMAN BİR YERLERDE ADI VAR AMA FOTOĞRAFI YOKTU”

Takım Kaptanı Hazal Selin Uygur’da “Özellikle son yaşanan Avrupa başarısıyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Kadının gerçekten her zaman bir yerlerde adı var ama fotoğrafı yoktu. Şimdi artık her yerde var. Herkes kadını biliyor, görüyor. Bu yadsınamaz büyük bir başarı. O yüzden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Uygur, kendileri için bu maçların lig öncesi hazırlık olacağını da dile getirdi ve “Bizim için en önemlisi Adana’mızın desteği” dedi. (CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor