Soner Çetin spor salonu için destek istedi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’ya 7 bin 500 kişilik spor salonu yapılması için Cumhur İttifakına mensup belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti yöneticilerinden destek istedi.

Önceki gün oynanan Çukurova Belediyesi Adana Demirspor-Eczacıbaşı Sultanlar Ligi maçında binlerce kişinin maça giremediğini, ASKİ Atatürk Spor Salonunun kapasitesinin yetersiz kaldığını belirten Başkan Soner Çetin, Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunda gündem dışı söz alarak konuyu dile getirdi.

Cumhur ittifakına mensup belediye başkanlarından, meclis üyelerinden, ilgililerden parti yöneticilerinden ve merkezi iktidardan iki talebi olduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, “Buradan dile getirmeyi uygun gördüm. Bizler Adana’nın menfaati söz konusu olduğunda siyaseti bir kenara bırakabilmeliyiz. Bizler Çukurova Meclisinde gerçekten uyum içinde çalışıyoruz. Ben ilçe meclisinde cumhur ittifakının meclis üyelerine buradan da teşekkür ediyorum. Çukurova ilçe meclisi Türkiye’de örnek bir meclistir. Adana’nın büyük bir eksiği vardı. Güney Sanayi faaliyetteyken hem basketbolda hem voleybolda erkek takımları başa oynuyordu. Son yıllardaki eksikliği farkedince biz de kadın voleybol takımı kurduk. İlk kez 1. Ligde yer aldı Sultanlar Ligine çıktı. Ben hep söylüyorum bu takım Çukurova Belediyesi’nin ya da Soner Çetin’in değil, Adana’nın takımı. Dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı lig Sultanlar Ligidir. Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, THY dünya çapında takımlar. Dün Avrupa şampiyonu Eczacıbaşı’nın konuk ettik. Maçlarımızı Atatürk Spor Salonunda oynuyoruz. Ancak kapasite yetmiyor. En sıradan maçlarımızda bile salon hınca hınç doluyor. Eczacıbaşı maçında protokolde olması gereken değerli insanların bile salona giremediğini öğrendim ve çok üzüldüm” dedi.

Başkan Soner Çetin, Adana’nın en acil ihtiyaçlarından birinin 7 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bunu daha önce gördüğümüz için bu süreçte arkadaşlarımızın yardımını istiyorum. 55 dönümlük alanın Adana’ya spor tesisi yapılması için Gençlik Spor Bakanlığına tahsisini yaptık. Çok güzel bir atletizm pisti yapıldı. Yarısı bu şekilde değerlendirildi yarısına da spor salonu yapılmasını rica ettik. Gençlik Spor İl Müdürümüz Adana için bir şans bunu söylemeliyim. Bakan yardımcısı ile görüştüğünü söyledi ama bir ilerleme sağlanamadı. Bu konuda bakanlarımızla, ilgili kişilerle görüşülmeli. Bu sadece Çukurova’nın değil Adana’nın sorunu. Adana bunu hak ediyor.

Bu konuda Sayın Zeydan Karalar’a teşekkür ediyorum. Ölçüleri uymadığı için Menderes Spor Salonunda oynayamıyoruz. Gerekli şartları sağladılar ve maçlarımızı ASKİ Atatürk Spor Salonunda oynuyoruz. Ama daha fazla Adanalılara mahcup olmayalım.

İkinci teklifim şu; eğer yapılmayacaksa kalan yerin tapusunu Gençlik Spor Bakanlığına verelim yerin değerini belirleyelim böylece kaynak yaratalım ve spor salonunu biz yapalım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor