SONER ÇETİN UZAK ARA ÖNDE GİDİYOR

Anket sonuçlarına göre Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin % 46.3 ile birinci, Hüseyin Sözlü %41,7 ile ikinci Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da %39.6 ile üçüncü sırada yer aldı.

 

(HABER MERKEZİ)-31 Mart 2024’te yapılacak olan  yerel seçimler öncesi partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken ORC Araştırma şirketinin yaptıağı kamuoyu  yoklamasına göre, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, en yakın rakibi Hüseyin Sözlü’ye fark atarak birinci oldu, Zeydan Karalar ise üçüncü olarak sıralamada yer aldı.

ORC   2150 denek üzerine yaptığı ‘Yerel Seçim Oy Verme Eğilimleri’ araştırması 10-14 Kasım tarihlerinde 2150 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirildi. Katılımcılara “Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Yapılan kamuoyu yoklamasında CHP’den aday olması halinde Soner Çetin’e “Oy veririm” diyenlerin oranı 46.3 oldu. MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü ise yüzde 41.7 ile en yüksek oyu alan ikinci isim oldu.

Ankette, Zeydan Karalar (CHP) yüzde 39,6, Huriye Küpeli (AK Parti) yüzde 33,3, Mehmet Ali Bilici (İYİ Parti) yüzde 25,4 ve Seyfettin Yılmaz (MHP) yüzde 20.7 oy aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor