SONER ÇETİN VE GERÇEKLER

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, daha önce de  temel atmış, toplu açılışlar  yapmıştı.

O’nun anlayışında hizmette sınır yoktu..

Yeşil alanlara, sokakların temizliğine, semt pazarlarına, kreşlere, kadın ve erkek dinlenme evlerine, çok önem veriyor, her hafta halkla buluşarak hem sorunlarını dinliyor, hem de çözüm üretiyordu.

Corona salgını nedeniyle görüşmelere ara verdi ama, sosyal medya aracılığıyla yine her hafta halkla buluşmasını sürdürdü.

Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan, geç saatlere kadar sürdüren, telefonu 24 saat halka açık tutan ender, belki de tek Belediye Başkanı’dır Soner Çetin..

Görüşmek isteyipte görüşmeyen yoktur sanırız..

Bir başka yapısı daha vardır “Bir akşam ansızın evinize misafir olarak” gelir..

Halkın içinder gelmiştir çünkü..

Köyde yaşamıştır, yiğidin harman olduğu mahallede büyümüştür, avukat olmuştur, Belediye Başkanı olmuştur ve en önemlisi koltuğunda değil, halkın yanında olmuştur.

Soner Çetin, verdiği hizmetleri hep halkın talebi doğrultusunda yerine getirmiştir..

Kadın sığınma evi, çocuklar için kreş, erkek dinlenme evi,  parklar, spor alanları..

Hiperaktiftir Soner Çetin.. İşte yine Çukurova’ya  530 kişilik Atatürk Öğrenci Evleri, Yüzüncüyıl Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarı, Huzurevleri Gülen Yüzler Semt Kreşi, Kadın Kooperatifi, 4 yeni parkın açılışıyla Adana Lezzetleri Çarşısı, Müslüm Baba Parkı, Mola Evi, Mahfesığmaz Semt Kreşi, Adana Koop Kapalı Semt Pazarı ve Yüzüncüyıl Emekli Dinlenme Evi’nin  açılışını da yaptı temelini de attı..

İşte böyle bir Belediye Başkanı onore edilir..

İşte Böyle bir Belediye Başkanı’na halk destek verir, halkın destek verdiğine de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile mesai arkadaşları atlayıp uçağa Adana’ya gelir, temel atma ve hizmete açma törenlerine katılır..

Soner Çetin’i daha iyi tanımak için nasıl bir vicdan sahibi olduğunu bilmek için, vicdanlı birinin nasıl olacağını ifade etmek için bir olay anlatalım;

Tülay-Esrafil Burnukel çiftinin çıkan yangınla evi yanmıştı.. Genç çiftler, yakınlarına sığınmıştı.. Ekonomik durumları kötüydü.. Durum Soner Çetin’e anlatılıyor. Hemen aileyi arıyor, geçmiş olsun dileğinde bulunuyor ve gereken ne varsa yapacağını söylüyor.

Ve o söz yerine geliyor, Tülay-Esrafil Burnukel çiftinin evi sil baştan yapılıyor. Ev tamamlandıktan ve odalar döşendikten sonra Çukurova Belediye Başkanı, Burnukel ailesinin yenilenen evine konuk olarak gidiyor. Görenler ve evi yenilenen aile Soner Çetin’i kapıda karşılıyor, “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” diye dua ediyorlar..

İşte Soner Çetin bu.. İşte Belediye Başkanı olmak bu.. Evi sel altında kalana Vali’nin yanında söz verip, sözünü unutanlardan telefonuna cevap vermeyenlerden  değil Soner Çetin..

“Söz verdin mi Soner Çetin sözü vereceksin” dedirtebilmektir önemli olan.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor