SONER ÇETİN; YEDİNCİ OYUNCUMUZ HER ZAMAN TARAFTARIMIZ OLACAK

Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kadın Voleybol Takımı adına tanıtım ve basın toplantısı düzenlendi. Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Çukurova Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanı Soner Çetin başta olmak üzere, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kadın Voleybol Takımı ekibi ve birçok kişi katıldı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kadın Voleybol Takımı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan ve  konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bir kenti olağan belediyecilik hizmetleriyle mutlu edemezsiniz” diyerek söze başladı. Başkan Çetin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle Adana gibi kültürün, sanatın ve sporun başkenti olan bir şehirde ve Çukurova gibi bir ilçede spor adına da bir şeyler yapılması gerekiyor. Kültür ve sanat adına yaptıklarımız zaten ortada ve hepiniz de biliyorsunuz. O yüzden burada söylemeye bile gerek yok. Fakat memnuniyetle söylüyorum ki sekiz buçuk yıllık belediye başkanlığım süresince yaptığım en iyi işlerden bir tanesi Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Kulübü’nü kurmak ve tarihte ilk defa Sultanlar Ligi’ne çıkartmak oldu.”

“Kadın voleybol takımımız da Atatürkçü duruşun simgesi haline geldi”

Kendinin de geçmişte voleybolla ilgilendiğini dile getiren Başkan Çetin, “Amatör kümede bir takımımız vardı orada oynuyordum. Yani uzun yıllar voleybola gönül vermiş bir arkadaşınızım. Adana’daki voleybol potansiyelini ve Adana halkının voleybolda beklentilerini çok iyi biliyorum. Sultanlar Ligi bugün dünyanın tartışmasız en iyi ligidir. Adana’mızın Sultanlar Ligi’nde hiç kadın voleybol takımı olmamıştı. İşte biz bu eksikliği gördük ve tamamlamak istedik. Efendim ‘O kıyafetlerle çıkıp voleybol oynanır mı?’ diyen bir takım gericiler ve yobazlar milli takımı hedef haline getirdiler. Ama Filenin Sultanları buna en büyük cevabı salonlarda başarıları ile verdiler ve çok büyük başarılara imza attılar. Voleybol milli takımı, takım sporu anlamında olimpiyatlara katılma hakkı elde edebilen tek spor. Milli voleybol takımımız gitti ve orada aslanlar gibi mücadele ettiler. Ve biz bu kızlara ‘Bunlar Atatürk’ün kızları’ dedik. Atatürk yüz yılın en büyük lideri ve biz onun ilkelerini, devrimlerini ve bize emanet bıraktığı Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya hepimiz and içtik. Dolayısıyla kadın voleybol takımımız da Atatürkçü duruşun simgesi haline geldi. İşte bu sebeple dedik ki Adana’mıza kadın voleybol takımı lazım. Takımımızı kurduk ve tarihte ilk defa 1. Lig’de yer aldık. Daha öncelerde Adana takımları en fazla 2. Lig’de yer alabilmişlerdi. Bizim takım kurulduktan sonra Adana’mızda dört tane kadın voleybol takımımız 2. Lig’de mücadele ediyor. Geçtiğimiz yıl 1. Lig’de de ilk defa yer aldık ve şampiyon olduk. Dolayısıyla Adana’da hep beraber bir tarih yazdık” dedi.

“Takımda gerçekten çok yetenekliler yerli ve yabancı oyuncularımız var”

Çetin sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sultanlar Ligi’nde gözünü Avrupa’ya dikmiş, en yukarıya hedefleyen çok önemli bir takım kuracağız diye çıktık biz bu yola. Ve bugün bunu başarmış olmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyim. Emeği geçen herkese ve takıma çok teşekkür ediyorum. Fakat en büyük teşekkürü takımda en çok emeği geçen Başta Amatör Mustafa Umut Uysal’a yapmak istiyorum. Çünkü bu takımın en önemli ayağı Umut hoca. Onun dışında takımda gerçekten çok yetenekliler yerli ve yabancı oyuncularımız var. Hepsi birbirinden değerli ve önemli. Hepimizin tek bir hedefi var o da Avrupa. Avrupa’da Çukurova’nın, Demirspor ‘un ismini herkes duysun istiyoruz ve bunun sözünü hep beraber sizlere veriyoruz. İlk maçımız 2 Kasım günü Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Tüm Adana’nın bu takıma sahip çıkması ve arkasında durması gerek. Altı oyuncumuz sahada yer alacak belki ama yedinci oyuncumuz her zaman taraftarımız olacak.”

Kulüp Başkanı İsmail Özgen’de böyle güzel bir takımı Adana’ya kazandırdığı için Soner Çetin’e teşekkürlerini sundu.

“Bu takım her top için savaşacak”

Takım kaptanı Güldeniz Önal ise şunları dile getirdi: “Bu takım her top için savaşacak. Size bunun sözünü verebilirim. Adana’dan, bizden maç kazanmak hiç kolay olmayacak. Buradan bu mesajı da gönderelim. Dinamik, savaşan, asla pes etmeyen bir takımımız var. Tabi ki hedefimiz Avrupa ama en güzel sonuca ulaşmak için tüm kalbimizle hem Adana için hem de Türk kadını için savaşacağız”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor