Sonuç İlaçlama ile kesin sonuç

İndirimden faydalanmak için:  0 (549) 449 90 79 – 0 (322) 459 02 52

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – İnsanların yaşam bölgelerine yuvalanan haşere, böcek ve kemirgen türü canlılar, sağlığımızı tehdit eden hastalık yapıcı özellik taşırlar. Virüs, bakteri ve mikropları besinlerimize veya kullandığımız kaplara bulaştıran bu canlılar hayatımızı riske atmakla kalmaz; ev ya da işyerimizde bulunan çeşitli cihazlara, mobilyalara zarar vererek, maddi kayıplara yol açar; elektrik kablolarını, plastik su borularını kemirerek yangınlara ve çeşitli kazalara neden olurlar. Peki, huzursuzluk ve korku yaratan bu illeti hayatımızdan nasıl çıkaracağız? İşte tam bu anda imdadımıza ilaçlama firmaları yetişiyor. Ancak, Adana’da 36 firma bulunmasına rağmen her biri beklentinizi tam anlamıyla karşılayamayabiliyor. Bu nedenle firma seçimi yaparken, işinin ehli olup olmadığından emin olmanız gerekiyor. Uzun yıllardan bu yana kaliteyi ve güveni ön planda tutan hizmet anlayışıyla dikkat çeken Sonuç İlaçlama firması, koruyucu bir kahraman olarak tercih edilebilir. Firmayı daha yakından tanımak ve işleriyle alakalı sorularımız yöneltmek için ziyaret edip, Genel Koordinatör Vedat Tahtacı ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Vedat Tahtacı, içten ve samimi cevaplar vermekle kalmayıp, okurlarımız için yüzde 20 indirim uygulama nezaketinde de bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1983 yılında dünyaya geldim. Sırasıyla; Yüreğir Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu, Anadolu Ticaret Lisesi ve Mersin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldum. İş hayatından arta kalan zamanlarımda düzenli olarak spor yapıyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

İlaçlama sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

Kız kardeşim bir ilaçlama firmasının pazarlama bölümünde görev yapıyordu. Orada birkaç ay çalıştıktan sonra şirketi kapanınca, aynı sektörde yeni bir arayışa girmişti. Bu sırada kendisine öneride bulunarak, ortak bir şirket açmayı teklif ettim. O da bu önerime sıcak bakınca, 2009 yılında Sonuç İlaçlama markası altında faaliyetlerimize başladık. O pazarlama kısmına bakıyor, bende ilaçlama işiyle ilgileniyordum. Bir süre sonra, kız kardeşimin İstanbul’a taşınarak kendi firmasını kurmasıyla ortaklığımız sona erdi. Geçen süre içerisinde, merkezimiz Adana olmak üzere Gaziantep, İstanbul ve Mersin’de de şubelerimiz bulunuyor. Kurumsal market zincirleri, çeşitli kamu kurumları, özel ve devlet hastaneleri gibi müşteri portföyüne sahibiz. Müşterilerimizden gelen acil çağrılara 7/24 saat hizmet anlayışı ile azami 12 saat içerisinde cevap vermekte, problemleri en kısa sürede çözmekteyiz. Profesyonel bir yaklaşım içerisinde uygulama ve kontroller yapıyoruz.

Kaç kişi istihdam ediyorsunuz?

Adana merkezde 11 çalışanımız bulunuyor.

Size göre, Sonuç İlaçlama neden tercih edilmelidir?  

İnsan sağlığı, çevre sağlığı ve kaliteyi ön planda tutuyor, yaptığımız işin arkasında duruyoruz. Müşteri memnuniyeti temel prensibimiz. Örneğin ilaçlama yaptığımız ev veya işyerinde garanti verdiğimiz süre içerisinde yeniden haşere v.b. görülürse, anında müdahale ediyor, ücretsiz şekilde yeniden ilaçlıyoruz. Bu hassasiyetimizden ötürü 10 yıldır nerdeyse tek bir müşteri dahi kaybetmedik.

Adana’da, en çok hangi tür haşere, böcek veya zararlı ile karşılaşıyorsunuz?

Hamamböceği başta olmak üzere karınca ve pire ile yoğun karşılaşıyoruz. Azımsanmayacak kadar da kene görülmekte. 

Marketlerde 20-30 TL’ye satılan ilaçlar olduğunu görüyoruz. Bunlar ne kadar etkili?

Marketlerde satılan ürünlerin etki oranı az ve hiçbir garantisi bulunmuyor. Kullandıktan sonra sorunu çözülemeyen insanlar yine ilaçlama firmalarına başvurmak zorunda kalıyorlar. Zaten ilaçlama yaptırmanın da maddi bir külfeti olmuyor ki… 70 ila 100 lira arasında bir ödeme yapıyor ve 6 boyunca rahat ediyorsunuz. Bizler, biyosidal ürünler kullanıyoruz. Biyosidal ürünler; bir veya birden fazla aktif madde içeren,  kimyasal veya biyolojik açıdan herhangi bir zararlı organizma üzerinde kontrol edici etki gösteren veya hareketini kısıtlayan, zararsız kılan, yok eden aktif madde ve preparatlardır. İnsan sağlığına hiçbir zararı yoktur.

Adana’da onlarca ilaç firması bulunuyor. ‘Kokusuz ilaç’ diyerek su püskürtenler olduğunu bile duyduk. Bunlar arasından iyiyi ve kötüyü nasıl ayırt edebiliriz?

Adana geneline 36 firma yer alıyor. Size gelen şikayetler zaman zaman bizlere de ulaşıyor. Hiçbir sonuç alamayanlar bizleri aradıklarında, ‘Sizden de çözüm bulamazsak napacağız?’ diyerek temkinli yaklaşıyorlar. Bizde onlara, memnun kaldıktan sonra ödeme yapmaları konusunda teklifte bulunuyoruz. Güveni tesis ettikten sonra o kişi bizim daimi müşterilerimizden biri oluyor. Ruhsatı ve yetkinlik belgesi olmadan, nasıl bir kimyasal kullandığı meçhul halde, 40 liraya ilaçlama yapan firmalar var ne yazık ki. Attarlardan ilacı alıp, beline bağladığı pompayla, motosiklet üzerinde ev ev geziyor.  

Zararlılarla mücadele uygulamanız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Çeşitli yöntemler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri jel ilaçlama… Restoran gibi yerlerde sıklıkla tercih edilen jel ilaçlama yöntemi, mücadele için gerekli bir işlemdir. İlaçlama sırasında ortamın boşaltılmasına gerek kalmadan yapılan bu ilaçlama yöntemi, son derece etkili ve kalıcıdır. Bu ilaçlama yöntemi hiç bir canlıya zarar vermediği gibi sadece hamam böcekleri üzerinde etkilidir. Sıvı ilaçlama ise buhar tekniği ya da püskürtme ile uygulanır. Sıvı böcek ilaçları kullanılarak yapılmaktadır. Bilhassa ofis ve daire gibi ortamlardan yapılan bu ilaçlama işlemi haşere çeşitlerine karşı oldukça etkilidir. İlaçlama işleminde sadece hamam böceklerinden değil, diğer mikrop ve bakterilerden de kurtularak ortamı sağlıklı bir hale getirir. Gıda işletmelerinde fare gibi kemirgenleri de canlı yakalamayı tercih ediyoruz. Bunun için özel kafeslerimiz var. Her ne kadar insan sağlığına zararsız zehirler kullansak da, bir gıda işletmesinde ölen kemirgen, cansız bedeniyle gıdaya zarar verebilir. Şu an kafesle yakalama sistemini Adana’da uygulayan tek firma biziz.

Pandemi süreci sektörünüzü nasıl etkiledi?   

İlk hafta çok yoğun bir tempoda çalışmak durumunda kaldık. Fabrikalar, AVM’ler, belirli işletmeler, merkez bankasından tutun, havalimanına kadar 700’den fazla yeri dezenfekte ettik. Yine ilk dönemlerde sağlık ocaklarını ücretsiz ilaçlayıp, maske ve dezenfektan hediye ettik. Sabahlara kadar çalıştığımız günler oldu. Şu an, Covid 19 ile alakalı dezenfeksiyon taleplerin, yüzde 70 oranında azaldığını söyleyebilirim.   

Son olarak, bu röportajı okuyan Bölge Gazetesi okurları için özel bir indirim uygulamanız söz konusu olabilir mi?  

Okurlarınıza seve seve yüzde 20 indirim uygulayabiliriz

Zaman ayırdığınız ve vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor