SORUMSUZ BAŞHEKİM TEŞEKKÜRLER VALİ BEY

Çok değil, iki yıl önce.. 34 yaşındaki Burcu adlı kadın Manisa’da bir hastanede tedavi görüyordu. Bir kadın içeri girdi, diş fırçasıyla Burcu adlı kadının gözlerini oymaya kalkıştı, etraftan yetişenler tarafından kurtarıldı. Burcu Ş. O günkü kabus dolu günleri şöyle anlattı;

“Sinir krizi geçirdiğim için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüm. Buradan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildim. Bana yapılan ilaç etkisiyle sevk edildiğimi dahi hatırlamıyorum. Olay günü duş aldıktan sonra yataklarımıza geçtik. N.K. kapalı bölümde yatıyordu, ben açık kısımda yatıyordum. Ben ilaçların etkisiyle derin uykudayken, üzerime gelip, gözlerimi oymaya kalkıştı. Yanımdaki bir başka hasta durdurup, görevlilere yardım çağrısında bulunmuş. Görevliler kurtarmış. Gözlerimden kan geldi, derin yaralar oluştu. Saldırı anından sonra bana “görüyor musun?” diye sordular. Görüyorum dedikten sonra devlet hastanesine götürüldüm’’

Burcu hanımın gözlerini kim oymaya çalışmış biliyor musunuz?

Adana’da Dr.Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde Sultan Güner’in iki gözünü oyan kadın.

Adana’daki olayda Başhekim başta olmak üzere sayın Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından açığa alındılar.. Adli ve idari soruşturma sürüyor..

Ya Manisa’daki olay ne oldu?

Avukatın ağzından aktaralım  ne olduğunu;

“Olayla ilgili kamu davası açıldı, 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde. Ben de görevlendirmeyle dosyaya atandım. Yargılama sonucu sanık N.K’nın cezai ehliyeti olmadığına dair karar çıktı. Kararı istinaf yoluna götürdük. İstinaf’tan karar bozuldu. Hala dava sürerken Adana’daki diğer olay oldu”

Ya… Orada Mahmut Demirtaş gibi bir Vali olmazsa, böyle olur..

Sayın Vali Demirtaş’a şükran borcumuz var.. Adana için bir şans olduğunu uygulamalarıyla kanıtlanmıştır. Bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız, ancak hizmetlerini alkışladığımız sayın Vali Mahmut Demirtaş’a  bir kez daha duyarlılığı için teşekkürü bir borç biliyoruz.

………………………….

GÖZ AMELİYATI OLUNCA

METİN ŞENYİĞİT NE DEDİ

Metin Şenyiğit, Adana’nın ünlü müteahhitlerinden biridir.. Adanaspor Başkanlığı yaptığı dönemlerde de çok ünlü yerli ve yabancı futbolcu transfer ederek Adana’nın sesini dünyaya duyurmuştur..

Geçtiğimiz günlerde göz ameliyatı oldu.. Önce geçmiş olsun diyelim.. Ailece kutlayacaklardı gözündeki bantların çıkarılışını.. Merak ediyordu aile, baba Metin Şenyiğit “dünyayı nasıl görecek” diye..

Eşi çocukları toplanmıştı etrafına..Bant çıkarılmış, Metin Şenyiğit dünyayı pespembe görmeye başlamıştı..Dün kadınlar günüydü.. Metin Şenyiğit  net gören gözleriyle eşine bakmış,sonra yanındaki oğlunun kulağına eğilerek şöyle demiş;

Oğlum annen çok yaşlanmış!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor