Sözütek: Ali Münif Yegenağa Caddesi minibüslere açılacak

ADANA (BÖLGE)-Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, katıldığı radyo programında Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin kent içi toplu taşımacılık yapan minibüslere açılacağının müjdesini verdi. Başkan Sözütek, Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ne minibüslerin girmesiyle bölgenin yeniden Adana’nın cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adana Mavi Radyo’da  Hülya Ekmekçi’nin yönettiği, Gazeteci Erol Saylan’ın sorularıyla katkı koyduğu, Gündem programının canlı yayın konuğu olduğu. Esnaf ve sanatkarların genel sorunlarının ele alındığı programda Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Ali Münif Yegenağa Caddesinin minibüslere açılması, AVM ve her sokakta mantar gibi türeyen zincir marketlerin çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi, parklarda ve kaldırım kenarlarında türeyen büfeler, kaldırım işgalleri, yol kenarlarına sağlı sollu araç parkları, kayıt dışı ile mücadele, Suriyelilerin neden olduğu haksız rekabet, toplu taşımada yaşanan sorunlar,  elektronik kart kullanan minibüs esnafın KDV indiriminden faydalandırılması, Bağkur, sigorta primleri ile vergilerin düşürülmesi, esnafa faizsiz, uygun koşullu, uzun vadeli kredi olanaklarının tanınması, teşvik ve desteklemeler başta olmak üzere bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Adanalıları ve esnafı sevindiren bir müjdeyle başlayan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın 19 Ekim Cumartesi günü Büyüksaat Vakıflar Çarşısı’nın açılışında Ali Münif Yegenağa Caddesi’nin minibüslere açılacağını, bazı caddelerde de trafik akış güzergahının düzenleneceğini söylediğini hatırlatarak, kararın hem Adana halkına hem de esnafa hayırlı olmasını temenni etti.

Caddenin minibüslere açılması için büyük mücadele verdiklerini belirterek, alınan karardan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a Adanalılar ve esnaf adına teşekkür eden Başkan Sözütek, Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin eski cazibesine yeniden kavuşacağını ve kentin çekim merkezi haline geleceğini kaydetti.

Başkan Sözütek, minibüsçü esnafının çözüm bekleyen bir başka sorununun ise KDV indirimi olduğunu hatırlattı. Başkan Sözütek, “Elektronik kartla para toplayan toplu taşımalarda, Özel Halk Otobüslerine tanınan yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 1 buçuğa düşürülmesi esnafımız adına sevindirici bir gelişme. Fakat, elektronik kartla para toplayan minibüsçü esnafımız bu haktan mahrum bırakılmıştır. KDV indiriminden elektronik kartla para toplayan ve 16+1 istihap haddi olan minibüsçü esnafımızın da yararlandırılmasını Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’dan istirham ediyoruz” dedi.

KAYIT DIŞI İLE ETKİN MÜCADELE

Açıklamalarında özellikle kayıt dışıyla mücadele, kaldırım işgalleri, park ve kaldırımlarda türeyen büfeler konusu üzerinde duran Adana ESOB Başkanı Sözütek, Adana’nın çağdaş bir kent görüntüsüne kavuşabilmesi için var olan tablonun değişmesi gerektiğini belirterek, sorunların ancak el birliği ve diyalogla çözüme kavuşacağına dikkat çekti.

Kayıt dışının esnafın kanayan yarası olduğuna vurgu yapan Başkan Sözütek, kayıt dışı ile mücadelenin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Sözütek, son yıllarda sayıları iyice artan büfelerin de bir başka önemli sorunu teşkil ettiğini kaydetti. Son yıllarda Adana’nın adeta bir büfe kente dönüştüğünü belirten Başkan Sözütek, parklarda ve kaldırım kenarlarında gelişi güzel kurulan büfelerin hem kentin dokusunu bozduğuna hem de görüntü kirliliği ve haksız rekabete neden olduğuna dikkati çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, “Bunlar Adana gibi büyük bir kente hiç de yakışmayan manzaralar. Başta Adana Valimiz sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeydan Karalar ve Emniyet Müdürümüz sayın Zafer Aktaş’tan istirham ediyorum. Adana’yı büfe kent olmaktan ve kaldırım işgallerinden kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor