Sözütek: “Peygamber Efendimizi doğru anlamalıyız”

ADANA (BÖLGE)- Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Berat Kandili ve Kutlu Doğum Haftası’nın, İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Berat Kandili ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Nihat Sözütek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı mesajında, “Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili ile İslam’ın evrensel ve çağlar üstü mesajını bize ulaştıran Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kutlu doğumunun 1448’inci yıldönümünü birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. İnsanlık değerlerinin aşındığı bir zaman aralığında yeryüzünü şereflendiren Peygamber Efendimiz, hayatın anlamının hızla kaybolmaya başladığı bir asırda dünyamızı anlamlandırmış, fıtratın bozulmaya yüz tuttuğu, kula kulluğun sınır tanımadığı, cehaletin kol gezdiği bir çağda insanlığı hak, hakikat, adalet, fazilet ve yüksek ahlaki değerlerle buluşturmuştur. Peygamberimiz, rahmet çağrısıyla tarihin akışını değiştirerek, insanlığın kalbini ve aklını aydınlatmıştır” ifadelerine yer verdi.

“O’NU DOĞRU ANLAMALI, EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Peygamber efendimizin, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla gösterdiğini, insanlığa rehber ve önder olduğunu kaydeden Birlik Başkanı Nihat Sözütek mesajında şunları dile getirdi;

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi iyi anlayıp, idrak etmeliyiz. Çünkü O, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Allah’ın son peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v) evrensel mesajı, sevgi, barış ve merhamettir. O’nun bu mirasına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, O’nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Bu duygularla şahsım, yönetim kurulu üyelerim, birliğimize bağlı oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf, sanatkarlarımız adına, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın Kutlu Doğum Haftasını kutluyor, yapılan tüm duaların Allah katında kabul gördüğü Berat Kandili’nin insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah hepimize, Peygamber Efendimizin sünnetini yaşayan, öğretilerini anlayan, onun çizdiği ufukta ilerleyen kullarından olmayı nasip etsin.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor