SÜLEYMAN ELBAN: BİR BAYRAMI DAHA HUZUR İÇİNDE GEÇİRDİK

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, bayram boyunca hastane ve ev ziyaretleriyle vatandaşların gönlünü aldı.
Vali Elban, bayramın ilk günü İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’la birlikte Şambayadı Konteyner Kent’te kalan depremzedeleri ziyaret ederek bayramlaştı.
Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutlayıp onların hal ve hatırlarını soran Vali Elban “6 Şubat tarihinde hepimizi derinden sarsan bir felaket yaşadık. Bu felaketin yıkıcı etkileri oldu. Depremin vatandaşlarımızda yarattığı bu etkileri hızlıca sarmak için ilk andan itibaren azami gayreti gösteriyoruz. Bizler her bir vatandaşımızın yanındayız. Zor günde de bayram gününde de daima vatandaşlarımızla birlik içindeyiz.” dedi.
Oldukça samimi anların yaşandığı ziyaret depremzede vatandaşlarımızla yapılan sohbetin ardından son buldu.
Vali Dr.Süleyman Elban, daha sonra Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Adana Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret ederek burada kalanlarla bayramlaştı.
Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gerçekleştirdiği ziyaretle saygıdeğer büyüklerimizi bayram gününde yalnız bırakmayarak onların bayramlarını kutlayan Vali Elban, “Kurban Bayramı’nın coşkusunu, maneviyatını sizlerle birlikte yaşamak üzere buradayız. Her daim tecrübelerinden yararlandığımız büyüklerimizi sadece özel günlerde değil her zaman hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmek hepimizin görevi. Çünkü büyüklerimiz, medeniyet değerlerimizin birer taşıyıcısı. Geçmişle gelecek arasındaki köprü. Sizler bizim kıymetlilerimizsiniz.” dedi.
Ziyareti sırasında huzurevinde kalan büyüklerimizle sohbet eden, onların hal ve hatırlarını soran Vali Elban daha sonra Adana Çocuk Evleri Sitesine giderek sevgili miniklerimizin bayram sevincine ortak oldu.
Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Elban, burada yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımız, geleceğimizin parlayan yıldızları. Onlar devletimizin himayesinde şefkatle büyüyüp, gelişiyor. Onların en iyi eğitimi almaları, kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü yetişmiş, iyi eğitim almış gençlerimizin varlığı, yükselen geleceğimiz adına en büyük kazanımdır. Tüm çocuklarımızın yolu aydınlık, bahtı açık olsun.” dedi.
Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, bayramın ikinci günü İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek buradaki görevli personelle bayramlaştı.
İlk olarak İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne giden Vali Elban, görevli emniyet mensuplarının bayramını kutladı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Elban burada komando taburuyla bayramlaştı.
Ziyaretleri sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Elban, “Gerek jandarmamız gerekse polislerimiz; ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin en büyük teminatıdır. Güvenlik güçlerimiz, gece gündüz, bayram tatil demeden bizlerin esenliği için görevi başında. Fedakarca görevlerini ifa eden güvenlik güçlerimize üstün başarılar diliyor, onların mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.” dedi.
Vali Elban bayramın son günü Yüreğir Devlte Hastanesi’nde yatan hastalar ve görevlilerle bayramlaştıktan sonra şehit ailelerini de ziyaret etti.
İlk ziyaretini Yüreğir Devlet Hastanesi’ne yapan Vali Elban, bayramı hastanede karşılamak zorunda kalan vatandaşlar ile bayram gününde görevi başında bulunan sağlık çalışanların bayramını kutladı. Hasta ve hasta yakınlarımıza geçmiş olsun dileklerini de ileten Vali Elban, “Bayramlar, bir ve beraber olduğumuz, bizi biz yapan değerlerimizi en yoğun şekilde yaşadığımız günlerdir. Bu vesileyle bu güzel bayram gününü hastanede geçiren siz değerli hemşehrilerimizi yalnız bırakmamak, bayramın neşesini sizlerle paylaşmak istedik. Bununla birlikte sizlere şifa olmak için görevinin başında bulunan sağlık çalışanlarımızın da Kurban Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Vali Elben son olarak, şehit ailelerini kurban bayramında gerçekleştirdiği ziyaretle yalnız bırakmadı.
İlk olarak Şehit Polis Memuru Niyazi Karakoca’nın Sarıçam’da ikamet eden ailesini ziyaret eden Vali Elban, ardından Şehit Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman’ın Çukurova’da ikamet eden ailesini ziyaret etti.
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde aziz şehitlerimizin yadigarı olan değerli ailelerinin hal ve hatırlarını soran Vali Elban, şehit ailelerinin bayramını tebrik etti.
Ziyaretleri sırasında aile üyeleriyle bir müddet sohbet eden Vali Elban, kutsal vatan topraklarımızda özgürce yaşamamıza vesile olan aziz şehitlerimizin kahramanlıklarının asla unutulmayacağını dile getirdi. Aziz şehitlerimizin milletimize bıraktığı en değerli emanetin şehitlerimizin aileleri olduğunu belirten Vali Elban “Sizler, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız uğruna annesini, babasını, eşini, çocuğunu yani her şeyini geride bırakarak canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizin bize emanetisiniz. Hem devletimiz hem de yüce milletimiz için çok değerlisiniz. Şehitlerimizin ve sizin fedakarlığınız bizim için çok önemli. Aziz şehitlerimize ve size minnettarız.”dedi.
Kutsal vatan topraklarımız uğruna şehadete koşan tüm şehitlerimizin dualar eşliğinde rahmet ve minnetle anıldığı ziyaretlere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün de katıldı.