SÜMER: ESNAFA KARŞILIKSIZ NAKİT DESTEĞİ SAĞLANSIN

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Kurban Bayramı öncesi tüm esnafa karşılıksız nakit desteği sağlanmasını ve esnafın kredi kartları ile çektikleri ticari kredinin faizleri durdurulmasını istedi.

Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada pandemi sürecinde alınan önlemlerin gevşetilmesine ve hayatın normale dönmesine karşın esnafın hala normalleşemediğini söyledi.

Esnafın aylarca kapalı kalan iş yerlerinin kiralarını ödemek zorunda kaldıklarını belirten Sümer, “İş hacimleri daraldı, müşterileri azaldı. Hijyen şartları ve sosyal mesafe kuralı gereği iş yerleri zaten fazla müşteri de alamıyor” dedi.

CHP’li Sümer, esnafın günü kurtarmak için bankalardan aldıkları kredileri ödeme zamanının geldiğini anımsatarak şu önerilerde bulundu:

-Kurban Bayramı öncesi tüm esnafa karşılıksız nakit desteği sağlanmalı. Böylece hem piyasalar canlanacak hem de milyonlarca insan bayrama bir nebze rahatlamış olarak girecek.

İNDİRİMLİ ELEKTRİK

-Esnafın kredi kartlarının ve çektikleri ticari kredinin faizleri durdurulmalı.

-Raflarında hemen hemen her türlü ürün bulunan zincir marketler ve AVM’ler  karşısında ezilen esnaf için acil önlem alınmalı. Bu marketlerin ve AVM’lerin çalışma saatleri kısaltılmalı ve böylece, küçük esnafın bir iş yapabilmesinin önü açılmalıdır.

-Sanayide kullanılan doğal gazın indirimli verilmesi gibi esnafın kullandığı elektrik de indirimli olmalıdır.

İflasın eşiğinde olan esnafın sesini bir an önce duyun diyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor