Sümer: MEB’in AB fonları kimlerin hesabında?

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Avrupa Birliği Fonlarından Birçok okul ve öğrencimiz yararlanmaktadır. Bakanlık, Avrupa Birliği  Projelerinden alınan hibelerle büyük kaynaklar elde etmiştir.

Sayıştay Raporuna Göre; Yürütülen uluslararası fonlardan sağlanan kaynağın bütçe büyüklüğü, 1 Milyar 150 Milyon Euro olup 2019 yıl sonu itibarıyla 510 Milyon Euro harcama gerçekleştirilmiştir.

Ancak; Bakanlık bütçesinden ayrı olarak elde edilen, Milyonlarca Euro’luk gelirin bankalarda açılan özel hesaplarda tutulduğu ifade edilmektedir. Bu hesapların sayısına, türlerine ve büyüklüklerine ilişkin veri bulunmamaktadır.” Dedi.

MİLLİ EĞİTİMDE BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR

Orhan Sümer,Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan İbn Haldun Üniversitesi açılışında yaptığı konuşmada “18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ancak eğitim ve kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum.”

Benzer açıklamayı 2015 yılında bir kez daha yapmıştı.

Eğitimle ilgili olarak ; Bu konudaki tüm gayretime rağmen maalesef geldiğimiz yer kesinlikle benim arzu ettiğim, haya ettiğim yer değildir. İnşallah bundan sonra işte bu eksiği gidermek için daha çok çalışıp daha çok gayret göstereceğiz.” Demişti. Şimdi işin içine Sayıştay raporuyla ortaya çıkan hangi hesaplarda tutulduğu belli omayan Milyonlarca euro girdi” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ BU HALE KİM GETİRDİ

Orhan Sümer,18 yılda 7 kez Bakan, 17 kez sistem değiştiren atanamadığı için intihar eden öğretmenleri olan, üniversiteli işsizler ordusu bulunan, Öğretmenleri ek iş yapmak zorunda kalan ülkenin Cumhurbaşkanı; Eğitim ve Öğretimde istediğimiz ilerlemeyi sağlamadık dedi

Peki Sorumlusu kim?  Öncelikle bunun cevaplanması gerekir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor