Tamga Targut Sanat Galerisi açıldı

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın kültür sanat etkinlikleri için yeni bir soluk, yeni bir heyecan dalgası haline gelen Tamga Targut Sanat Galerisi, bünyesinde bir çok sanatçıyı barındırırken, Karakalem, yağlıboya tabloların yanı sıra sedef işçiliği, tezhip ve hat sanatı, aksesuarlar, ayna çerçeve ve çeşitli el yapımı tasarımların yer aldığı galeri, her gün onlarca ziyaretçi akınına uğruyor.

Adana’nın ekinsel yaşamına katkı sunmak, sahip oldukları yetenekleri sergileyebilmek ve sanatseverlerle buluşturmak için çabalayan sanat insanları, artık Tamga Targut Sanat Galerisi’nde bir araya geliyor. Kentimizin doğal güzelliğine, kent insanının duyarlılığına ve sanata olan bakışına hitap eden Tamga Targut Sanat Galerisi, sanatçının özgünlüğü ve yaratıcılığının ön plana çıkması için destek olurken, başta antika olmak üzere ahşap oymacılığı, dekoratif ürünler, sedef ve abanoz’dan üretilmiş hediyelik eşyalar, hat sanatı yazılardan oluşan tablolar, zengin görsellik içeren el ürünlerini alıcısıyla buluşturuyor.

Sanatçıyı ve sanatseverleri buluşturan, sanatçının el emeği göz nuru eserlerinin sergilenmesini ve satışını gerçekleştiren Tamga Targut Sanat Galerisi’nin açılış kurdelasını, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kesti. Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, tesbihe olan düşkünlüğü ile bilinen Başkan Soner Çetin, değerli taşlardan yapılan bir çok tesbih satın aldı.

Polyester sanatçısı Pınar Kum, Başkan Çetin’e kendi yaptığı ürünlerden hediye ederken, kültür ve sanata yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı kavşağında açılışı yapılan ve sahipliğini Fatoş Avcı ile Serdar Demirtaş’ın yaptığı Tamga Targut Sanat Galerisi’nde yağlı boya sanatçısı Şüheda Argüz, kağıt hamuru sanatçısı Pınar Ülgen, polyester sanatçısı Pınar Kum’un yapmış olduğu el sanatı ürünler sergileniyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor