Tapçı: Yeni stada İlyas Ayan’ın ismi verilmelidir

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Adana Şube Başkanı Tülay Tapçı, Sarıçam İlçesi’nde yapımı tamamlanan 33 bin kişilik çağdaş stada merhum FİFA Kokartlı Hakem İlyas Ayan’ın adının verilmesi için Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan destek istediklerini söyledi.

Tülay Tapçı, İlyas Ayan’ın Adana ve Türk hakemliğine önemli katkılarının bulunduğunu, süper ligde özellikle derbilerde sayısız karşılaşmaları başarıyla  yönettiğini, kaybeden takımların bile İlyas Ayan’a teşekkür mektupları gönderdiklerini kaydetti.

Sarıçam İlçesi’nde yapımı tamamlanan stada değişik isimlerin önerildiğini, hepsine saygı duyduklarını, ancak stada eğitimci olan İlyas Ayan’ın adının verilmesi halinde hiç kimsenin buna karşı çıkmayacağını ifade eden Tapçı, konuşmasında şunlara yer verdi;

“Merhum İlyas Ayan Adana ve Türkiye’nin hakemlikte unutulmayacak izler bırakan ve yüzlerce genç hakemin klasmana yükselmesini sağlayan duaeyen bir spor insanıydı.  Öğretmen kökenli olan, daha sonra uzun yıllar müfettişlik yapan İlyas Ayan, ayrıca faal hakemlikten sonra gözlemcilik yaptı. Merkez Hakem Kurulu’nda görev aldı. Farklı illerde hakem kursları açarak yetenekli hakemler kazanılmasını sağladı. Tüm bunların yanı sıra 7.Bölge Sorumluğu, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü ve Hakem Atama Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Kartviziti bu kadar zengin olan İlyas Ayan’ın yeni stada adının verilmesi için Türkiye genelinde çalışmalar başlattık. Hatta Değerli Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da ulaşarak destek istedik. İlyas Ayan bunu hak ediyor. Spor ailesinin bu sosyal medyada kamuoyu oluşturması için desteklerini bekliyoruz.”

Tapçı, İlyas Ayan’ın çok seveni bulunduğunu, Toros Mahallesi’nde bulunan derneklerine “İlyas Ayan Hakemevi” adın verdiklerini,  koronavirüs günlerinde 12 Nisan 2020 tarihinde 81 yaşında vefat ettiğini de sözlerine ekledi.  (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor