TARİHİ 5 OCAK STADI MİLLET BAHÇESİ’NE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

(HABER MERKEZİ)- AK Parti heyeti ve Vali Süleyman Elban, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. 

Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri Tamer Dağlı, M. Şükrü Erdinç, Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru ile Vali Süleyman Elban ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir ziyarette hazır bulundu. 

Görüşmenin ana başlıklarını tarihi 5 Ocak Stadının yeri ve Sinanpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları oluşturdu. 

Bakan Kurum, Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, Adana milletvekilleri ve  Vali Elban’a hitaben “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi eski stadın yeri kesinlikle millet bahçesine dönüştürecek. Başka bir amaç uğruna kullanıma açılmayacak. Sizin huzurunuzda yıkımla ilgili talimatımı şimdi derhal veriyorum” dedi. 

Bakan Kurum’a iletilen konulardan biri de Sinanpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları idi. Çevre ve Şehircilik Bakanı, TOKİ-Büyükşehir-Yüreğir Belediyelerince bölgede ortaklaşa yürütülen kentsel dönüşüme ilişkin istimlak çalışmalarına hız verileceğini duyurdu. 

Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesinin yaz aylarına kadar bitirmeyi hedeflediği istimlakların bedelleri devletçe ödeniyor. Tamamlanmasının ardından da yıkım faaliyetine başlanacak ve ardından da konut ihalesi gerçekleştirilecek. 

Ayrıca Bakan Murat Kurum, Başkan Kocaispir’in Yüreğir ilçesine ilişkin bazı projeleri için de düğmeye bastı. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor