Tarım işçilerini taşıyan araçlar denetlendi

ADANA (BÖLGE)-Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarım işçilerini taşıyan araçları denetledi. Denetlemede, trafik kanununa aykırı araç kullandıkları belirlenen sürücülere cezai işlemler uygulanmaştır.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, Çukurova Bölgesinin büyük bir kısmını oluşturan ilimizde yılın dört mevsiminde sürekli tarım ürününün üretilip gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışına ihraç edilmesi nedeniyle sürekli tarım işçisi sirkülasyonunun yoğunluk kazandığı, bu tarım işçilerinin ise özellikle üstü açık kamyon ve kamyonet türü araçların kasalarında ya da yasalarımızda belirtilen standartlara uygun olmayan araçlarla taşındıkları görülmektedir. Tarım işçilerinin güvenli olmayan araçlarla taşınması sırasında ortaya çıkan trafik kazalarında can ve mal kayıpları yaşanmaktadır.

Tarım işçilerinin güvenli araçlarla taşınmasını sağlamak, olası trafik kazalarında can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla İl Emniyet Müdürümüz Sayın Zafer Aktaş’ın talimatları ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce tarım işçilerini taşıyan servis araçları üzerinde denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Yapılan Denetimlerde;

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa aykırı araç kullandıkları tespit edilen 31 MA … plakalı araç sürücüsü Y.E.A’ya kanunun EK 2/3-b maddesi “Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediyeden alınan izin/ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak” 65/1-a “Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibine de aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir.” Maddesi gereğince araç sahiplerine, Kanunun 32/1 “Araç üzerinde mevzuata uygun şekilde yapılan her türlü değişikliği 30 gün içinde araç tescil belgesine işletmemek” maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmış ve araç 30 gün süre ile trafikten men edilmiştir.

Ayrıca 65 AAK … plakalı araç sürücüsü H.S. ve 01 CRD … plakalı araç sürücüsü V.D.’ye ise kanunun 65/1-a “Taşıma sınırı üzerinde yolcu almak” ve 32/1 “Araç üzerinde mevzuata uygun şekilde yapılan her türlü değişikliği 30 gün içinde araç tescil belgesine işletmemek” maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmaların etkinliğinin arttırılabilmesi ve olası trafik kazalarında can ve mal kayıplarını önlemek için tarım sektöründe faaliyet gösteren kişi ya da kuruluşlarımızın güvenli olmayan ve standart dışı araçlarla tarım işçilerinin taşınmasına izin vermemeleri gerekmektedir.

Servis araçları ile ilgili denetimlerimize aralıksız devam edilerek vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atacak taşımalara asla izin verilmeyecektir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor