Tatil için geri sayım başladı
ADANA (BÖLGE)-Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği 15 tatil 17 Ocak Cuma günü başlıyor
Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği 15 tatil için az bir zaman kaldı. Öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girmeye hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu çalışma takvimine göre öğrenciler 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 15 tatile başlamış olacak. İkinci dönem ise 3 Şubat tarihinde başlayacak.
15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bu sene 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.
İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?
İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak.
2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?
19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.
BAKAN SELÇUK’TAN İMAM HATİP LİSESİ AÇIKLAMASI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Benim için imam hatibin bahçesinde açan çiçek de aynı değer ve güzellikte çiçektir, fen lisesinde açan çiçek de, meslek lisesinde açan çiçek de. Birini diğerinden eksik veya fazla saymam söz konusu bile olamaz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, imam hatip liselerinin sayısı
ile ilgili yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine, “Milli Eğitim Bakanı
olarak Türkiye’deki resmi ve özel bütün okulların, öğrencilerin sorumluluğunu
taşıdığımı, bütün okul türlerine yönelik bakış açımızın eşit bir seviyede
olduğunu görmezden gelip herhangi bir okul türüne yönelik olumsuz bir tutumumun
asla olmayacağını hatırlatmak isterim. Bizim meselemiz tüm çocuklarımızla
beraber dünyayla yarışmak ve buraya odaklanmak. Bunun için bir yol haritası
belirledik ve bu eksende çalışıyoruz” dedi.
“Özellikle sosyal medyada Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları ile ilgili
soruya verdiğiniz cevap çok gündeme geldi. Bu konuda değerlendirmenizi alabilir
miyiz?” sorusuna ise Bakan Selçuk şöyle cevap verdi:
“İstiyorum ki hep birlikte bugünkü eğitime odaklanalım, yaptıklarımızın nereye varacağını, çocuklarımızı neyin beklediğini konuşalım. Benim önceliğim bugünkü eğitimin sorunlarını ve çözümlerini konuşmak. Bu anlamda başarı gösteren çocuklarımız hangi lisede olursa olsun biz sadece gurur duyarız. Programın geneline bakıldığında söz konusu soruları cevaplarken, okul türleri arasında ayrım yapmanın yanlışlığını özellikle vurguladık. Bir kez daha söylemek isterim ki; benim için imam hatibin bahçesinde açan çiçek de aynı değer ve güzellikte çiçektir, fen lisesinde açan çiçek de, meslek lisesinde açan çiçek de. Birini diğerinden eksik veya fazla saymam söz konusu bile olamaz. Bu tür tartışmalar, bugün görevdeki insanların durumundan çok okullardaki öğrencileri bulundukları okulun kendilerine yüklediği değerler üzerinden etkiler. Türkiye’nin artık bunları sahiden aşması gerekiyor. Çok yetenekli çocuklarımız var ve ben çocuklarımızı bu tartışmalardan uzak bir eğitimin içinde tutmak durumundayım. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir eğitim kurumunu, okul türünü ve onun öğrencilerini yok saymak, başarısını görmezden gelmek, mezunlarının kamuda görev almak noktasındaki konumunu polemik konusu yapmak gibi bir tavrın ve yaklaşımın içinde olmadık ve hiçbir zaman da olmayacağız. Bunun dışındaki zorlama yorumları iyi niyet çerçevesinde görmek mümkün değil.”