Tatilde son günler

(HABER MERKEZİ)-Okulların açılış hakkında hem velieler hem de öğrenciler meraklı bekleyişlerini sürüdrüyor. Korona virüsü salgını nedeniyle eğitim everilen aranın ardından uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. 30 Nisan 2020 tarihine kadar tatil devam edecek.

30 Nisan’ın yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler okulların ne zaman açılacağını merak etmeye başladı. Özellikle de okullar 30 Nisan’dan sonra tatil olacak mı sorusu merak konusu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 30 Nisan’da açılıp açılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeniden masaya yatırılacağını ve kararın çok kısa bir zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Okulların hangi ayda açılırsa açılsın planlamaların hazır olduğunu dile getiren Ziya Selçuk, Bizim için mayıs, haziran ayları çok önemli. Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine bağlı olarak dünyadaki ve Türkiye’deki duruma bakarak mayıs, haziran aylarını değerlendirmek bizim açımızdan çok kritik. Diyelim ki bu tür bir durum söz konusu olmadı.

O zaman bizim için temmuz ve ağustos ayları, daha çok tatil olarak değerlendirmek istediğimiz aylar. O nedenle ağırlıklı olarak mayıs, haziran aylarını çok önemsiyoruz.

Bu senaryo gerçekleşmezse eylül ve ekim ayları bizim açımızdan çok kritik. Hem mayıs, haziran önemli, hem de eylül, ekim önemli. Bunların hepsi için gün gün, hafta hafta planlarımız hazır.”

Bakan Selçuk, telafi eğitimlerini de mayıs-haziran ile eylül-ekim için daha ağırlıklı olarak düşündüklerini kaydetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor