TBMM’DE 28. DÖNEM VEKİLLERİN YEMİN TÖRENİYLE BAŞLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28. Dönem başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk meclisin en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli yemin etti. Ardındansa tüm milletvekillerinin yemin etmesiyle 28. Dönem töreni devam etti.

 

(HABER MERKEZİ)- TBMM’de 28. Dönem ilk olarak meclisin en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli’nin daha sonra da diğer tüm vekillerin yeminiyle başladı. 600 milletvekili, alfabetik sıraya göre tek tek kürsüye çıkıp yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene katıldı ve töreni meclisten takip etti.

Seçimlerin tamamlanmasının ve her şeyin tam olarak belirlenmesinden sonra merakla beklenen meclisin açılış günü yapıldı. Mazbatalarını alarak meclise kayıt yaptıran vekiller bu kez de mecliste yemin etti. Milletvekilleri için dün saat 12.00’de TBMM’de yemin töreni yapıldı. Tören öncesinde TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi karşıladı ve törende başkanlık görevini Meclis’in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli’ye geçici olarak devretti.

İLK YEMİNİ MECLİSİN EN YAŞLI ÜYESİ OLAN BAHÇELİ ETTİ

Birleşimi yönetecek olan Bahçeli, Meclis Başkanlığı koltuğuna oturdu ve açılış konuşması yaptı. Daha sonra yemin metnini okuyan Bahçeli, sırayla vekilleri kürsüye davet etti. Bahçeli, ant içerken dikkat edilmesi gereken yerleri bildirdi ve vekiller sıralamaya göre kürsüye çıkıp yemin etti.

Yemin törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da töreni Meclis’te locadan seyretti. Bir süre törende kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre sonra TBMM’den ayrıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Parti’si Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da mecliste bulunan isimler arasında yerlerini aldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURAN MÜESSİR AKIL TBMM’DE MAYALANMIŞTIR”

Bahçeli, törende yaptığı konuşmada Gazi Meclisin yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak söze başladı ve devamında şunları söyledi:

”Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de 103’üncü yıldönümünü müftehir bir vicdan, mütehassis bir hissiyatla kucaklamanın, hatta geçmişin hatıralarını geleceğin yüksek hedefleriyle kaynaştırmanın heyecanını yaşıyoruz. 28’nci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alacak siz değerli milletvekili arkadaşlarım elbette tarihi bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdadır.

Bu tarihi sorumluluk bilincinin Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini sadırdan satıra, kuvveden fiile, tefekkürden tezekkür ve tezahür safhasına kemali edeple taşıyacağı inancındayım. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran müessir akıl TBMM’de mayalanmıştır.

Gazi Meclis kurucu niteliğiyle ordular tanzim ve temin etmiş, siyaset ve diplomasi mücadelelerine eş zamanlı savaşlar yönetmiş, Türk devlet felsefesinin ruhuna müzahir ve münasip olacak şekilde milli ve üniter devlet bünyesini Cumhuriyet’in faziletiyle eklemlemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harcı hiç kuşku yoktur ki Türk milletinin irade ve istiklal özlemiyle karılmıştır. Milletimizin egemenlik, vesayet ve velayeti birdir, tektir; eşi, benzeri olmadığı gibi mütehakkim ve müstebit bir güce göz yumulması da söz konusu olamayacaktır.”

“HER MİLLETVEKİLİ ANAYASA’DA BULUNAN YEMİN METNİNİ KÜRSÜDEN YÜKSEK SESLE OKUDU”

Bahçeli’den sonra yasama dönemi milletvekillerinin yemin töreniyle devam etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, törende ant içen ilk vekil oldu. Ardından kürsüye tekerlekli sandalye ile gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları da yemin etti ve tören bu şekilde devam etti.

Her milletvekili Anayasa’da bulunan yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu.

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN METNİ

Milletvekilleri’nin tek tek çıkarak yüksek sesle okuduğu Anayasa’da yer alan metin şu şekilde:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor