TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? ADANA’NIN RENGİ KIRMIZI OLDU

(HABER MERKEZİ) Dünya’yı sarsan Coronavirüs salgını Adana’da da en şiddetli şekilde kendini hissettirirken, geride bıraktığımız Pazar günü bulaşıcı hastalık teşhisi ile 42 kişinin öldüğü belirtildi.

Adana Merkez ve iilçelerinin risk altında bulunduğu belirtilirken, “Adana kırmızı alarm veriyor.. Yeşil kalan tek alan mezarlıklar” diyerek halkın mümkün olduğu kadar sokağa çıkmamaları öneriliyor.

Önceki gün Adana Valisi Süleyman Elban’ın başkanlığında Adana Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanları’nın hazır bulunduğu toplantıda, salgına karşı mücadele önlemlerinin tartışılmıştı.. Dün itibariyle uygulamaya giren kararlar doğrultusunda, salgının önüne geçmek için yeni uygulamaların başladığı bildirildi.

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, hasta nakil araçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak şöyle dedi;  “Covid-19 pozitif hasta nakil aracı hizmetinizde Covid-19 hastalarımızın evden hastaneye, hastaneden eve ulaşımlarını sağlayacak, özel giyimli şoförler ve izole bölmeyle teması en aza indiren araçlarımızdan ücretsiz faydalanabilirsiniz.” Zeydan Karalar açıklamasında detaylı bilgi ve destek için vatandaşların ALO 153”ü arayabileceklerini de belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor