TEK BAŞIMA BİR ŞEY YAPAMAM BELKİ AMA BİRLİKTE ÇOK ŞEY YAPABİLİRİZ

İyi Parti İl Başkan Adayı Birol Büyüköztürk, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensmuplarıyla bir araya gelerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Büyüköztürk, “Soru, öneri ve eleştirilere açığım. Ben tek başıma çok şey bilmiyor olabilirim. Ama birlikte çok şey biliriz. Tek başıma bir şey yapamam belki ama birlikte çok şey yapabiliriz” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-İyi Parti İl Başkanlığı seçim çalışmaları son hızla devam ediyor. Diğer başkan adaylarının çekilmesi ile aday sayısı 2’ye düştü. 2 başkan adayından biri olan Birol Büyüköztürk, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerle bir araya geldi.

“ESAS MÜCADELEMİZİ, ÖNÜMÜZDEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ GENEL SEÇİMİ’NDE VERECEĞİZ”

Kendini kısaca tanıtan Başkan Adayı Büyüköztürk, “Adana İl Başkanlığı Kongremizde 21. Dönem Milletvekilliği yaptım ve Adana İl Başkanlığı’na aday oldum” dedi.

Önümüzde Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim olduğuna da değinen Büyüköztürk, “Bu seçimin diğerlerinden farklı bir önemi var. Çünkü bu seçim belki de Parlamenter Seçim’e gideceğimiz son sandık olabilir. Yani esas mücadelemizin, çalışmalarımızın olacağı seçim önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimi. Buraya hazırlanmak için bir kongre sürecine girdik” diye belirtti ve o kongre seçiminde Adana’dan İyi Parti olarak birlik, beraberlik içerisinde çıkacakları bir kongre olacağına vurgu yaptı.

“İYİ PARTİ OLARAK CESARET, İNANÇ, İSTİŞARE VE ORTAK AKLA DAYANAN TÜRKİYE’Yİ YÖNETME HAYALİMİZ VAR”

“Bana ‘Birol Bey ne yapacaksınız?’ diye sorabilirsiniz” diye söze devam eden Büyüköztürk, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Ben size anlatmaya kısaca İyi Parti’nin kuruluş hikayesinden başlayarak bugüne gelmek istiyorum. İyi Parti kolay kurulmadı, İyi Parti’nin bir hikayesi var. İyi Parti olarak cesaret, inanç, istişare ve ortak akla dayanan Türkiye’yi yönetme hayalimiz var. Biz bu hedef doğrultusunda başta Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yer alan Meral Akşener hareketiyle başlayan mücadelede genel başkanımızın yanında yer aldık. Ve tüm Türkiye’yi dolaştık. Hepinizin bildiği gibi bu süreç bir yerde tıkandı. Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımız tüm Türkiye’de kendini destekleyen arkadaşları 10’ar kişilik heyetler olarak İstanbul’a davet etti. Binden fazla kişi İstanbul’a gittik. Sayın Genel Başkanımın isteği üzerine Adana, Mersin ve Osmaniye adına ben temsilci oldum. Orada Genel Başkanımız bize dedi ki; ‘Ben konuşmayacağım, siz konuşacaksınız. Ama herkes konuşacak. Tüm arkadaşlarım ne derse ben ona uyacağım.’ O zamanlar yeni babaanne olmuştu. ‘Babaanne ol derseniz babaanne olurum. Ama yok içerisinde Vatan, millet ve insanlık olan herkesin birleşebileceği, bir arada durabileceği bir siyasi parti kur derseniz de onu kuracağım” dedi. Hepimize tek tek söz verdi. Herkes Sayın Meral Akşener’e güvendiğini söyledi ve siyasal bir parti etrafında toplanma konusunda hemfikir olduk.”

“ADANA’DA 7 KİŞİ KURUCU KURUL ÜYESİ OLARAK YER ALDIK”

Bunun üzerine İyi Parti’nin kuruluş aşamasının başladığını dile getiren Büyüköztürk, “Kurulduktan sonra da Adana’da 7 arkadaşımız kurucu kurul üyesi olarak yer aldı. Kurulda; Sayın Nihal Ağca, Sinem Uludamar, Sıtkı Bolat, Recai Mercimek, Yörük Ali Paşa, Mehmet Metanet Çulhaoğlu ve ben yer aldık. Sonrasında bir seçim başladı. Biz Meral Akşener’in stratejileri, aklı ve Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin de desteğiyle seçimlere girdik” diye aktardı.

“ÜÇLÜ SACAYAĞI ŞEKLİNDE BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Başkan Adayı Büyüköztürk, daha modern ve daha özgür yaşamak için bir değişikliğin şart olduğunu söyledi ve “Bu değişikliğe de inanıyorum ki altılı masa sayesinde ulaşacağız. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve Ortadoğu bataklığına sürüklenmemek için bu iktidarın değişmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için var gücümüzle seçime hazırlanıyoruz Sayın Genel Başkanımızın ve beraber hareket ettiği Altılı Masa’daki tüm siyasi partilerimizin yoğun bir çalışma içerisine gireceğini hepimiz biliyoruz. Ama biz de eğer Allah bana İl Başkanlığı’nı nasip ederse, Adana’dan önümüzdeki seçime yardımcı olmak için çok çalışacağız. Bu çok çalışmanın içerisinde arkadaşlarla yeni bir çalışma yöntemi belirledik. Üçlü sacayağı şeklinde bir çalışma yapacağız. İlk olarak; sokak sokak esnafın ve vatandaşlarımızın kapısını çalacağız, dertlerini dinleyeceğiz. İkinci olarak; biliyorsunuz sosyal medya çok güçlü bir yer. İstediğiniz mesajları vermek ve sesinizi daha çok kişiye duyurmak için çok önemli bir alan. Burası için her ilçemizde gruplar halinde bir ekip oluşturacağız. Bu ekipler üzüm salkımı gibi birbirleri ile irtibatta olacaklar. Birlik olarak ortak bir saat belirleyip ‘Adana’nın Saati’ başlığı altında İyi Parti’nin mesajlarını aynı anda verip Adana’mızı sallayacağız ve Türkiye’ye de Adana’nın adını duyuracağız. Üçünü olarak da; 500 kişilik bir ekiple mesaj olarak değil de direkt telefon ile vatandaşları arayarak Sayın Meral Akşener ve İyi Parti adına bilgilendirme görüşmeleri yapacağız” dedi.

BÜYÜKÖZTÜRK, SON CÜMLESİNE KADAR BERABERLİK VURGUSU YAPTI”

“Bu dediğim projeleri hep beraber yapacağız. Eğer beraber çalışır ve bu beraberlik samimiyetini de hissettirebilirsek partiye katılımın, desteğin daha da fazla olmasını sağlayabiliriz” diyen Büyüköztürk, birlik olunabilirse Türkiye’de bir şeylerin değişmesini sağlayabileceklerinin altını çizdi.

Katılanlara teşekkürlerini sunan Birol Büyüköztürk, “Soru, öneri ve eleştirilere açığım. Ben tek başıma çok şey bilmiyor olabilirim. Ama birlikte çok şey biliriz. Tek başıma bir şey yapamam belki ama birlikte çok şey yapabiliriz” dedi ve konuşmasını noktaladı.

Gazetecilerin sorularının ardından basın toplantısı son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor